Непрекъснато показват международни срещи, на които чужди лидери потупват по

...
Непрекъснато показват международни срещи, на които чужди лидери потупват по
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Чужди лидери потупват Борисов по рамото, но не ни приемат в Шенген. Заради корупцията

Непрекъснато демонстрират интернационалните срещи, на които непознати водачи потупват по рамото премиера Бойко Борисов, само че когато стане дума за действителни дейности, като Шенген, ни споделят – почакайте малко, съобщи направи в предаването „ Неделя 150 “ по БНР зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев. Според Бойчев отговорът за какво това е по този начин е явен - корупцията.
Зам.-шефът на алените депутати проучва вота на съмнение по тематиката корупция, който левицата внесе в Народното събрание. Бойчев посочи, че социалистите не съжаляват, че са избрали като тематика корупцията, без значение от неуспеха на вота. Въпросът е извънредно значим, както за страната като цяло, по този начин и за всеки обособен жител, рефлектира и върху други значими са страната ни проблеми като участието в Шенген и задграничните вложения, уверен е Жельо Бойчев.
„ Вотът на съмнение не мина, само че това за жалост - с оглед в бъдещето на страната, беше пропусната една опция, да бъде направена една сериозна крачка към едно по-добро бъдеще и вероятност за страната, защото корупцията стопира безусловно развиването на страната ни и персоналното благополучие на всеки един български жител - води до беднотия, води до престъпност и за това няма никакво подозрение. И виждате - непрестанно показваните интернационалните срещи на премиера Борисов - потупване по рамото, само че когато стане въпрос за съответни дейности: "Шенген, да - там има процедури, има механизми, почакайте малко, макар че отговаряте механически нормативно на всички условия ", уточни зам.-председателят на алената парламентарна група.
И продължи: „ На всички е ясно, че корупцията, невъзможността да бъде съхранявана и опазвана информация и да има доверие в работата на нашите служби, не дава опция страната да се присъединим към Шенгенското пространство. Като видите непознатите вложения, виждате какъв е процентът им към брутния вътрешен артикул и всъщност макар икономическия цикъл, който е позитивен в целия свят и в Европа в това число, те понижават. Те са най-хубавия израз на политиката, която се води в страната. “
„ За корупцията се приказва - знаете, че публично това е може би преобладаващата тематика като проблем измежду българските жители. Беше сложена от нас на дневен ред и надяваме се с цялата сила, която имаме в обществото, оттук насетне да помогнем за намиране на решение по този проблем, за действителни дейности по този проблем. Това е огромната цел, която търсихме и с дебатите по този избор на съмнение “, продължи Жельо Бойчев. И акцентира, че кабинетът е оживял с помощта на гласовете на партия „ Воля “.
Бойчев още веднъж повтори тезата на Българска социалистическа партия, че не чакат от новият антикорупционен успеваемост и по тази причина социалистите не имат намерение да вършат номинация за началник на този орган.
Червеният народен представител отговори и на въпроси за ратификацията на Истанбулската спогодба. Бойчев акцентира, че вълненията са обясними по отношение на това, че документът третира ценностни въпроси.
„ Тук се касае за ценностен въпрос - напълно обикновено е той да провокира такива реакции и той провокира. Защото не зависи от нас една тематика да участва толкоз блестящо в българското общество и да бъде предмет на толкоз разисквания. Тук приказваме за един същностен въпрос, ценностен въпрос по отношение на развиването на българското общество и приемането на един интернационален контракт и - със страдание го споделям, българското държавно управление провокира в огромна степен тази полемика с опита си да скрие приемането на конвенцията, да неглижира приемането на конвенцията - на едно съвещание при започване на годината в Министерския съвет се приема този документ с цялостното схващане, че там има неща, които провокират недвусмислени интерпретации, че тя задава избрани въпроси и ще провокира подобен вид социална реакция - тихомълком се пробваха да бъде прокаран този документ. Сега се сетиха - по-късно, че ще вършат социална полемика. “
Бойчев означи, че отчет за въздействието на конвенцията върху българското законодателство липсва, а настояването на референдум по тематиката е тъкмо в дневния ред на публичните диспути за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР