Неправителствената организация "Антикорупционен фонд" публикува въпроси до вътрешния министър Младен

...
Неправителствената организация "Антикорупционен фонд" публикува въпроси до вътрешния министър Младен
Коментари Харесай

Младен Маринов мълчи за ролята на МВР в случая Осемте джуджета

Неправителствената организация "Антикорупционен фонд " разгласява въпроси до вътрешния министър Младен Маринов по следствието й, наречено "Осемте джуджета ". АКФ подчертава, че министър Младен Маринов отхвърля да отговори седмици наред - за полицейската защита на ресторанта на ул. “Шандор Петьофи”, за контрола върху активността на охранителната компания “Делта гард” и дали брат му работи за някогашния магистрат Петьо Петров, прочут като Еврото.

Ето въпросите, за които Антикорпуционният фонд изисква отговор от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи:

В продължение на минимум две години (от септември 2018 година) на ъгъла на улиците “Шандор Петьофи” и “Цар Асен” в София пази патрулна кола. Каква е повода за тези охранителни дейности?
В част от кореспонденцията на забъркани лица в юридическия спор към групата компании “Изамет” се загатват диалози с министри във връзка на дейности на охранителна компания, а такава активност е под контрол на Министерство на вътрешните работи. Отправяни ли са към вас въпроси и молби по въпроса за физическата защита на заводите на групата компания “Изамет” в София и Дупница за интервенция в тази ситуация?
В едно от изказванията на забъркани в абсурда Ваш брат работи и прави охранителна активност за някогашния началник на столичното разследване, в този момент юрист, Петьо Петров. Моля за Вашия коментар.

Във вторник протестиращи жители се събраха пред заведението "Осемте джуджета ". Организатор на акцията бе сдружението БОЕЦ.

Пред затвореното бистро стартира всеобщо пиянство на бира от присъстващите. На митинга участва и съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов, както и негови съпартийци.

Според хора, живеещи в региона на ресторанта, ресторантът е бил под непрекъсната защита още от откриването му през лятото на 2018 година В началото непрекъснато го охранявала патрулна кола на Министерство на вътрешните работи, а от пролетта на 2020 година до момента начело непрекъснато стоял джип с надпис "Делта Гард ".

В изявление за неправителствената организация “Антикорупционен фонд” излъчи в две елементи изявление с предприемача Илия Златанов, който твърди, че има връзка сред някогашния следовател Петьо Петров и Специализираната прокуратура. Историята му е за опит за кражба посредством изнудване на компаниите от групата на “Изамет” – най-големият български производител на асансьори.

Министерство на вътрешните работи шефът Младен Маринов е един от тримата министри, чиито оставки наскоро бяха поискани от премиера Бойко Борисов. На 15 юли Борисов изиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов. В формалното известие на ГЕРБ се споделяше, че той е взел това решение след среща с регионалните координатори на партията. По време на съвещанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождението на тримата министри с претекста – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

Обещанията на ръководещото болшинство са за "голям ремонт " на кабинета. Очаква се рокадите в изпълнителната власт да бъдат контрактувани на съдружен съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти в четвъртък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР