Непосредствено преди стартира оборудването на кабинети и общи помещения в

...
Непосредствено преди стартира оборудването на кабинети и общи помещения в
Коментари Харесай

3000 информационни табла за обучение по безопасност на движението по пътищата в училищата

Непосредствено преди започва оборудването на кабинети и общи пространства в учебните заведения с осведомителни табла сплотяващия някои от главните пътни знаци. Целта е да се усъвършенства и онагледи образованието по сигурност на придвижването по пътищата от най-ранна възраст. Инициативата е на “ и се осъществя взаимно с Европейския център по транспортни политики и Българска браншова асоциация " Пътна сигурност ". Със съдействието на те ще бъдат публикувани във всички учебни заведения в страната.
Първите осведомителни табла ще бъдат сложени в учебните заведения в столицата, а до края на месеца те ще бъдат публикувани и в страната. Препоръката на уредниците е те да бъдат инсталирани в кабинети, в които ще се организират часове по сигурност на придвижването по пътищата или тук-там, през които минават всекидневно учениците. Така пътните знаци ще бъдат непрекъснато пред очите им, с цел да научат и да разпознават всеки един от тях.
 Почти 3 млн. лв. бюджет за 12-тата организация за пътна сигурност в страната Почти 3 млн. лв. бюджет за 12-тата организация за пътна сигурност в страната
Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година в размер на 2 935 000 лева за застраховане на дей...
В осведомителните табла има и интерактивен детайл – всяко от тях има QR код, който при сканиране отваря секция в уеб страницата на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, която ще бъде отдадена единствено на децата и пътната сигурност. Към момента в нея са оповестени интерактивните уроци по сигурност на придвижването по пътищата, които ДАБДП създаде, като следва там да се добави още потребна информация, а в бъдеще – и онлайн игра под формата на проби, с цел да има и спортен детайл, който да стимулира децата да обръщат още по-голямо внимание на тематиката.
Информационните табла сплотяват предупредителни пътни знаци (пешеходна пътека, светофар, деца и др.) знаци за преимущество и забранителни знаци, както и такива със наложителни и специфични наставления (път единствено за велосипедисти, начало и завършек на жилищна зона, автобусна спирка и др.).
„ Децата стават участници в придвижването още преди да тръгнат на учебно заведение, само че колкото повече порастват, толкоз по-често те излизат сами или с другари. Тогава най-важното е по какъв начин всички ние като общество сме ги подготвили да знаят какви са правата, само че и отговорностите им на пътното платно. Да осъзнават заплахите и да знаят по какъв начин да ги заобикалят. Един от главните детайли, които постоянно не оценяваме задоволително е те да познават пътните знаци и да знаят тяхното значение. Защото след 12-годишна възраст децата могат да ръководят сами и велосипед на пътното платно и ние би трябвало да поставим всички старания да знаят разпоредбите за придвижване “, показват уредниците на самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР