Непочистеното корито на река Малка Мътница продължава да създава опасност

...
Непочистеното корито на река Малка Мътница продължава да създава опасност
Коментари Харесай

Остава в сила частичното бедствено положение в община Велинград

Непочистеното корито на река Малка Мътница продължава да основава заплаха за Велинград след скъсването на насипи при изпускането на язовира, носещ името на реката.

Областната администрация в Пазарджик е известена преди месец за казуса. Оттам оповестиха, че още през днешния ден разпореждат на Напоителни системи незабавно разчистване. Това заяви краткотрайно изпълняващият длъжността регионален шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров.

Снимка: btvnovinite.bg

Остава в действие оповестеното отчасти бедствено състояние в община Велинград. То беше въведено поради преливането на река Малка Мътница и заплахата градът да остане без ток.

Снимка: btvnovinite.bg

Водата от река Малка Мътница, която минава около Велинград, излиза от коритото си през вчерашния ден сутринта. Малкото деренце внезапно става пълноводно.

„ Имаше действителна заплаха в на-ниската част да се залее подстанцията която отчасти беше залята, само че водата се отдръпна “, споделя кметът на Велинград Костадин Коев.

Непочистеното корито продължава да основава заплаха. Областната администрация в Пазарджик е известена преди месец за казуса, оттова оповестиха, че разпореждат на „ Напоителни системи “ незабавно разчистване.

От „ Напоителни системи “ обявиха, че са притежатели на язовира, само че не и на дигите. Почистването е обвързване на регионалната администрация, от сдружението са подготвени да оказват помощ с почистването на речното корито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР