Неотдавнашното посещение на директора на Централното разузнавателно управление на САЩ

...
Неотдавнашното посещение на директора на Централното разузнавателно управление на САЩ
Коментари Харесай

Какво поиска Уилям Бърнс от Зеленски? За посещението на директора на ЦРУ в Киев

Неотдавнашното посещаване на шефа на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс в Киев, за което се твърди, че е осъществено „ скрито “, последователно стартира да обраства с детайлности. Американският посетител се срещна с Владимир Зеленски и беседва с офицери от украинското разузнаване. Пресслужбата на Централно разузнавателно управление на САЩ не разяснява тази информация, само че американски издания я потвърдиха.

По думите на The Washington Post Бърнс е разказал на Зеленски за „ спекулации по отношение на военните проекти на Русия за идващите седмици и месеци “.

Образно казано, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ действаше като доктор, който реши още веднъж да прегледа пациента и да разбере дали пациентът би трябвало да продължи да получава скъпи медикаменти или е належащо да се приготви за погребението. Washington Post счита, че Бърнс и Зеленски са разискали какъв брой дълго Украйна може да получава военна помощ от Съединените щати, откакто болшинството в Камарата на представителите мина към републиканците.

Пак по изказванията на същия вестник, „ Зеленски и неговите помощници напуснаха срещата осмелели, че поддръжката за Киев от администрацията на Байдън остава мощна и че незабавното финансиране от 45 милиарда $ за Украйна, признато през декември, би трябвало да продължи най-малко до юли или август. “ По това време ще има пик в доставките на тежко оръжие за Украйна.

Възможно е визитата на Бърнс да е било подхванато, с цел да се оцени психическото положение на Зеленски. По-специално, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ пристигна в Киев за това преди година, през януари 2022 година, малко преди Русия да стартира специфична военна интервенция. Тогава несигурността на украинския водач заплашваше да осуети проектите на Вашингтон.

Сега Бърнс е в Киев с друга цел. „ Те се готвят за война, никой няма да се отдръпна “, сподели Василий Волга, някогашен народен представител от Върховната рада. „ Изглежда, че Съединените щати в действителност са решили, че тяхната „ последна и решителна борба “ е пристигнала и те имат вяра, че този път ще съумеят да унищожат Русия по същия метод, по който в миналото съумяха да унищожат Съветския съюз. “

Американците в действителност няма да се отдръпват. Малко преди Нова година в изявление за PBS Уилям Бърнс сподели: „ Повечето спорове приключват с договаряния, само че в този случай това изисква съвестност от страна на руснаците, което ние не виждаме “.

66-годишният Уилям Бърнс е осведомен с Русия. Прекарва три години (2005-2008) в Москва като дипломат на Съединени американски щати и се помни със своята необщителност. Той деликатно учи страната хазаин, прави дълги разходки из Москва, постоянно пътува надалеч оттатък столицата - до Сибир, до Далечния изток.

Той стана първият американски дипломат, пътувал през Северен Кавказ. В изявление Бърнс сподели за Русия: „ Вашата страна е безусловно невероятна, необикновено забавна. Очаквам с неспокойствие опцията за нови пътувания из Русия в бъдеще. ”

Като дипломат У. Бърнс беседва с В. Путин, отбелязвайки, че аурата на съветския президент „ се състои от сдържани обноски, корав глас и вторачен взор “. Американецът напомни, че по време на срещата сред съветския президент и държавния секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс е имало „ престрелка край огъня “, по време на която притежателят на Кремъл „ продължи да оказва напън “...

Владимир Василиев, основен откривател в Института за Съединени американски щати и Канада, допуска, че в Киев Бърнс и Зеленски са разискали по-нататъшната ескалация на военните дейности. Може би удари по Крим: „ Сега администрацията на Байдън е заинтригувана от внезапното раздуване на украинския спор, тъй че външнополитическият фактор да потуши абсурда, който породи в Съединените щати по отношение на приключването на секретни документи в офиси, принадлежали на Байдън. Това е обичаен американски подход… ”

Друг съветски политолог Александър Перенджиев счита, че шефът на американското разузнаване е обсъждал със Зеленски провеждането на секрети интервенции против Русия (включително в Крим).

Washington Post също заяви, базирайки се на източник от държавното управление на Съединени американски щати, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ е изискал Зеленски да бъде по-редовен и обстоен във Вашингтон за своите проекти. Ако е по този начин, това още един път удостоверява грозната ограниченост на американско-украинското взаимоотношение: Украйна води война против Русия спазвайки проекта и по точни указания на Вашингтон.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР