Неотдавнашно проучване, проведено от CNBC, показа, че близо 74% от

...
Неотдавнашно проучване, проведено от CNBC, показа, че близо 74% от
Коментари Харесай

Американците в паника за личните си финанси – Ще се срине ли долара?

Неотдавнашно изследване, извършено от CNBC, сподели, че близо 74% от американците изпитват нараснало равнище на стрес във връзка с персоналните си финанси.

Тази цифра съставлява видимо покачване спрямо регистрираните през април 70%. Учудващо е, че трима от всеки петима жители на Съединени американски щати, общо 61 %, живеят от заплата до заплата. Тези данни са събрани от CNBC след проучване на над 4,000 пълнолетни респонденти в Съединени американски щати.

За да реализират чувство за финансова сигурност, седем от 10 американски служащи разкриват, че им е нужна годишна заплата до $150,000. Притежаването на жилище в страната се обрисува като важен фактор за облекчение на финансовия стрес.

Според изследването притежателите на жилища изпитват облекчение и понижено равнище на финансово напрежение спрямо тези, които не имат благосъстоятелност. Лора Вронски, шеф на отдел “ ” в SurveyMonkey, означи:

Въпреки това инфлацията остава главният източник на безпокойствие за американците напоследък. Проучването сочи, че 61% от американците дефинират инфлацията като главен стресов фактор, което съставлява нарастване с 2% по отношение на март.

Освен това жителите на Съединени американски щати показват неодобрение от метода, по който регулаторите се оправят със обстановката. Едва 36% от американците утвърждават напъните на президента Байдън да им помогне с персоналните им финанси, до момента в който 60% не утвърждават дейностите му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР