Неотдавнашно проучване на общественото мнение в Русия показва, че броят

...
Неотдавнашно проучване на общественото мнение в Русия показва, че броят
Коментари Харесай

ISW: Все по-малко руснаци подкрепят агресията срещу Украйна

Неотдавнашно изследване на публичното мнение в Русия демонстрира, че броят на руснаците, които изцяло поддържат войната в Украйна, е намалял съвсем на половина от февруари 2023 година насам и че повече руснаци поддържат изтеглянето на съветските сили от Украйна, в сравнение с не го поддържат.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Независимата съветска опозиционна социологическа организация " Хроника " съобщи, че данните от телефонното ѝ изследване от 17 до 22 октомври 2023 година демонстрират, че респондентите, които са " поредни " поддръжници на войната - тези, които са изразили поддръжка за войната, не поддържат изтеглянето на съветските войски от Украйна, без Русия да е постигнала задачите на войната, и считат, че Русия би трябвало да приоритизира военните разноски - са намалели от 22% на 12% сред февруари 2023 година и октомври 2023 година

Chronicles съобщи, че 40 % от респондентите поддържат изтеглянето на съветските войски от Украйна, без Русия да е постигнала задачите на войната, и че този брой остава непрекъснат на към 39-40 % през цялата 2023 година

Chronicles съобщи, че 33% от респондентите не поддържат изтеглянето на съветските войски и поддържат продължаването на войната, и означи, че този брой поредно понижава от 47% през февруари 2023 година и 39% през юли 2023 г .

Неотдавнашно изследване на самостоятелната съветска социологическа организация " Левада център ", оповестено на 31 октомври, уточни, че 55% от интервюираните считат, че Русия би трябвало да стартира мирни договаряния, до момента в който 38% са за продължение на войната .

Войната на Русия против Украйна сътвори нови обществени напрежения и изостри съществуващите в Русия, които остават мощно забележими в съветското осведомително пространство макар продължаващите старания на Кремъл за цензура. Роднините на активизирания личен състав не престават да насочат необятно публикувани недоволства и апели за помощ за активизирания личен състав макар докладваните съветски старания за цензуриране на сходни недоволства.

На 29 ноември съветският опозиционен вестник " Важное искусство " заяви, че от началото на пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година руснаците са изпратили над 180 000 тъжби по въпроси, свързани с Министерството на защитата (МО), до Службата на президента на Русия за работа с тъжби на жители.

Съобщава се, че по-голямата част от тези тъжби се отнасят до заплащания на бойци, мобилизационен статус, изчезнали лица и неприятно здравно обслужване .

Кремъл също по този начин се възползва от неотдавнашното етническо напрежение в Русия, с цел да поддържа настоящите ограничения за генериране на мощ и да се обърне към съветските ултранационалисти, създавайки цикъл, който поддържа това напрежение на напред във времето в ултранационалистическия разговор.

Украинското Главно военно разследващо ръководство (ГРУ) оповестява, че в Русия, изключително в Западна Русия, се усилват протестната активност и общественото напрежение заради войната в Украйна и че висшите ешелони на съветското управление разискват тези напрежения .

ГУР отбелязва, че възходящата престъпност, злоупотребата с алкохол, инфлацията и високите цени на потребителските артикули също способстват за повишаването на общественото напрежение.

Кремъл евентуално е угрижен за това по какъв начин изменящите се съветски усещания за съветската война в Украйна ще повлияят на резултата от президентските избори в Русия през март 2024 година и ползва ограничения, с цел да подсигурява, че действителната електорална поддръжка на съветския президент Владимир Путин няма да се основава на триумфите на съветското полесражение .
 Путин афишира кандидатурата си за нов мандат в послание към нацията на 14 декември?
Путин афишира кандидатурата си за нов мандат в послание към нацията на 14 декември?

На конференцията съветският президент ще заключи резултатите от годината

Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин ще концентрира президентската си акция върху хипотетичната вътрешна непоклатимост на Русия и засилената рецензия към Запада, вместо да се концентрира върху войната.

Путин и други съветски държавни чиновници към този момент алармираха за желанието си да засилят напъните за цензура, като обявиха, че някои съветски жители, които са напуснали Русия, и други, които към момента се намират в Русия, са почнали да поставят старания за дискредитиране на идните съветски президентски избори и че Русия ще направи " всичко належащо ", с цел да предотврати намесата в изборите.

Руските управляващи също по този начин се пробваха да затвърдят контрола върху съветското осведомително пространство и ускориха ограниченията, насърчаващи автоцензурата.

Руски военни блогъри допуснаха, че съветски политически чиновници, финансиращи каналите в Телеграм, са наредили на военните блогъри да прекратят дебатите и рецензиите във връзка с съветската войска преди президентските избори в Русия.

Кремъл евентуално се е опитал да поддържа националната поддръжка за Путин в цяла Русия, като е основал мрежа от " пълномощници ", които да водят акции от негово име.
 Путин удовлетворен, Русия към този момент не била толкоз подвластна софтуерно от Запада
Путин удовлетворен, Русия към този момент не била толкоз подвластна софтуерно от Запада

Москва напредвала бързо в научните разработки, регистрира той

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери на 30 ноември, че съветският президент Владимир Путин ще организира годишния си конгрес " Пряка линия " и годишната си конференция на 14 декември.

Путин евентуално ще употребява събитието в тандем, с цел да разгърне към момента необявената си президентска акция след формалното начало на сезона на президентските акции в Русия на 13 декември.

По време на речта си на срещата на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която се организира в Северна Македония на 30 ноември, съветският външен министър Сергей Лавров не насърчи осведомителните интервенции на Кремъл, които симулират интерес към договаряния , а вместо това насърчи ескалиращата изразителност във връзка с Молдова. Лавров съобщи, че ОССЕ се трансформира в придатък на НАТО и Европейския съюз (ЕС), и съобщи, че организацията е " на ръба на пропастта ".

В речта на Лавров не беше включена дългогодишната съветска осведомителна интервенция, целяща да показа Русия като подготвена да договаря с Украйна.

Преди това, на 27 ноември, Лавров съобщи, че сега Западът се пробва да " замрази " войната, с цел да завоюва време и да превъоръжи Украйна за бъдещи набези против Русия.

ОССЕ е предопределена да служи като неутрална платформа в договарянията, наред с други функционалности, и би предоставила подобаващ дипломатически конгрес за Лавров, с цел да насърчи договарянията със Запада , само че Лавров удивително не направи такава интродукция. Преди това Русия употребява като оръжие Специалната задача за наблюдаване на ОССЕ в Украйна в поддръжка на съветските осведомителни интервенции, с цел да замаже присъединяване на Русия в първичната хибридна война против Украйна, която Русия стартира през 2014 година, и да поддържа съветските интервенции.
 Путин евентуално няма да подписа мир с Украйна преди изборите в Съединени американски щати през 2024 година
Путин евентуално няма да подписа мир с Украйна преди изборите в Съединени американски щати през 2024 година

Има опасения, че победа на Доналд Тръмп би могла да промени поддръжката на Запада за Киев

Съобщава се, че съветските сили са конфискували високопроходими коли на ОССЕ, с цел да поддържат съветските бойни интервенции в Луганска област през януари 2023 година Критиките на Лавров към ОССЕ отразяват политиката на Русия .

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров също съобщи, че договарянията с Украйна на 29 ноември ще бъдат неизгодни за Русия заради " по-изгодната ѝ позиция в стратегически и стопански проект ".

Кадиров съобщи, че Русия би трябвало да накара управлението на Украйна да се съобщи. Кадиров не приказва от името на Кремъл, само че изказването му отразява по-широка смяна в съветската изразителност, която показва паузата в съветските настъпателни интервенции като нездравословна за вероятностите за съветска победа в Украйна .

На 29 и 30 ноември съветските сили нанесоха голям брой ракетни удари и удари с безпилотни самолети по гражданската инфраструктура в Украйна. Украинският общоприет щаб заяви, че през нощта на 29 против 30 ноември съветските сили са изстреляли осем ракети С-300 и 20 безпилотни летателни апарата Шахед-131/136.

Украински военни чиновници оповестиха, че украинските сили са свалили 14 от дроновете.

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат съобщи, че украинските сили са унищожили първата вълна дронове " Шахед " над Одеска област и че по-късно съветските сили са изстреляли дронове в няколко направления към Северна и Западна Украйна , в това число Хмелницка област.

Ихнат продължи да дава висока оценка на работата на украинските мобилни огневи групи при свалянето на съветските дронове.
 ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят
ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната

Южното оперативно командване на Украйна съобщи, че съветски дрон е развалил историческа предпазена постройка в Одеска област .

Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко съобщи, че ракети С-300 са поразили жилищни здания и полицейски ръководства в Покровск, Новохродовка и Мирноград в Донецка област.

На 29 ноември Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че в границите на 20 минути е имало няколко детонации наоколо до Хмелницката атомна електроцентрала, и предизвести, че няколко нуклеарни обекта в Украйна са изложени на съветски удари.

Украинският общоприет щаб също по този начин заяви, че съветските сили са изстреляли седем безпилотни летателни апарата " Шахед " денем на 30 ноември и че украинските сили са свалили пет от тях.

Руски военни блогъри настояват, че съветската военна администрация попречва потреблението и придобиването на съветски дронове от съветските сили, настоящи на източния (левия) бряг на Херсонска област, на фона на продължаващите недоволства за слаби съветски качества на източния бряг. Руски блогър твърди, че складовете на съветското Министерство на защитата (МО), в които се съхраняват разнообразни типове безпилотни летателни апарати и съоръжение за електронна война (ЕВ), са цялостни макар дефицита на дронове измежду съветските сили, настоящи на левия бряг на Херсонска област.

Военният блогър твърди, че съветските управляващи не се интересуват от разглеждането на заявките и попълването на документите, свързани с изпращането на нови дронове на фронта.

Той също по този начин се оплака, че съветските военнослужещи би трябвало да " преминат през седем кръга на пъкъла ", с цел да изискат подмяна на дрон.

Друг прочут боен блогър очерта седемте детайла на информация, които съветските елементи би трябвало да показват на съветските военни, с цел да записват унищожаването на дрон и да изискат подмяна, като те включват доказване , че дронът е бил погубен при естествени метеорологични условия и че съветските сили не са употребявали системи за електронна война по време на унищожаването на дрона.

Наскоро други съветски военни блогъри се оплакаха на 25 ноември, че военната администрация на равнище бригада и дивизия пречи на съветските фронтови бойци да подават заявки за дрони непосредствено от МО.

ISW към този момент е съобщавала, че съветски военни блогъри са се оплакали от разнообразни проблеми на съветската войска.
 ОССЕ е в плачевно положение, сломен Лавров
ОССЕ е в плачевно положение, сломен Лавров

Според съветския външен министър вероятностите на организацията са неразбираеми

Съобщава се, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е забъркана в детонацията , която провокира разстройства в сектор от Източносибирската железопътна линия, свързваща Русия и Китай, през нощта на 29 ноември.

Руските железници и Източносибирската транспортна прокуратура обявиха, че през нощта на 29 ноември се е запалил товарен трен в тунела Северомуйски в сектора Итикет-Окусикан на Източносибирската железопътна линия в Република Бурятия.

Руските железници обявиха, че пожарът не е прекъснал придвижването на влаковете, само че съветската опозиционна медия " База " съобщи, че 10 влака са били забавени.

" База " заяви, че два вагона, пренасящи дизелово гориво, са се взривили , като са се запалили общо шест вагона.

Няколко украински издания оповестиха, че източници от украинското разузнаване са декларирали, че четири взривни устройства са детонирани на железопътната линия в границите на интервенция на СБУ и че железопътната линия, която е единствената огромна железопътна линия сред Русия и Китай и се употребява за превозване на военни доставки, е " парализирана ".

Руското опозиционно издание " Астра " съобщи, че Русия употребява железопътната линия за превозване на оръжия от Северна Корея.

Украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР) съобщи, че спиранията на железопътните линии в Русия зачестяват и провокират съществени логистични затруднения заради зародилите закъснения.

Кремъл продължава да развива стратегическите си старания за постепенно усвояване на Беларус посредством структурата на Съюзната страна. На 29 ноември Министерството на икономическото развиване на Русия и Министерството на стопанската система на Беларус се споразумяха за нов пакет от ограничения за интеграция в съюзната страна за интервала 2024-2026 година, с цел да се ускорят напъните на Кремъл за усвояване на Беларус посредством съюзната страна.

Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко евентуално ще подпишат пакета за интеграция по време на идно съвещание на Върховния съвет на Съюзната страна, евентуално през 2024 година

Лукашенко и преди се е противопоставял на напъните на Кремъл за по-нататъшно консолидиране на Беларус в Съюзната страна, макар че последните събития, в това число гибелта на финансиста на групата " Вагнер " Евгений Пригожин и неуспехът на съглашението от 24 юни 2023 година сред Путин, Пригожин и Лукашенко, което даде на " Вагнер " леговище в Беларус, евентуално са понижили способността на Лукашенко да се опълчва на по-нататъшните старания за интеграция в Съюзната страна.

Наскоро Лукашенко се показа като поръчител на белоруската държавност преди парламентарните избори в Беларус през 2024 година и президентските избори през 2025 година, като на 10 ноември съобщи, че бъдещите млади беларуски водачи би трябвало да встъпят в служба за " избавяне на страната [Беларус] ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР