Неотдавна Хонконг и АСЕАН подписаха споразумение за свободна търговия и

...
Неотдавна Хонконг и АСЕАН подписаха споразумение за свободна търговия и
Коментари Харесай

АСЕАН и Хонконг сключиха споразумение за свободна търговия

Неотдавна Хонконг и АСЕАН подписаха съглашение за свободна търговия и контракт за взаимни вложения. Според специалисти, те ще оказват помощ за задълбочаване на двустранния търговски и стопански продан, изключително на този в услугите и вложенията, както и ще подтикват двете страни да търсят дружно благоприятни условия за развиване посредством присъединяване си в самодейността „ Един пояс, веднъж ".

През последните години комерсиалният и капиталов продан сред Хонконг и страните от АСЕАН е натоварен. За 2016 година размерът на търговията със артикули е бил 83,3 милиарда хонконгски $, което трансформира АСЕАН във втори по величина търговски сътрудник на Хонконг. През 2015 година общата сума на търговията с услуги сред двете страни е достигнала 12,1 милиарда хонконгски $, нареждайки АСЕАН на четвърто място измежду сътрудниците на специфичния административен регион. В същото време, АСЕАН е третият по величина потребителски пазар в света.

Споразумението за свободна търговия планува последователно понижаване или освобождение напълно от мита на създадените в Хонконг артикули, които се изнасят за пазарите на АСЕАН. Сингапур се ангажира да вкара нулеви мита за хонконгските артикули незабавно след влизане в действие на съглашението, а останалите девет страни от общността ще създадат това в границите на 10 до 20 години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР