Неофициален списък с потенциални кандидати за министри от ПП-ДБ беше

...
Неофициален списък с потенциални кандидати за министри от ПП-ДБ беше
Коментари Харесай

Нов списък с проектокабинет на ПП-ДБ - този път без Кирил Петков

Неофициален лист с евентуални претенденти за министри от ПП-ДБ беше публикуван от bTV и Нова ТВ в деня, в който партиите от обединението смятаха да показват вид на проектокабинет.

В новия лист не участва името на някогашния министър-председател Кирил Петков. Липсват и имена на водачи от групата на " Демократична България ".

Не са избрани и позиции на вицепремиери. До възможното гласоподаване на сходен проектокабинет може да се стигне единствено в случай че ГЕРБ се откаже от първия си мандат и одобри да поддържа ръководство на малцинството на ПП-ДБ - вид, който към момента не е събрал единодушие на двете най-големи политически сили в 49 Народно заседание.

Предложенията за министри обаче бяха едно от изискванията, които ГЕРБ сложиха, с цел да разискват подобен сюжет за ръководство.

Кандидат за министър-председател е акад. Николай Денков, който управлява работната група на ПП-ДБ в договарянията за законодателната стратегия с ГЕРБ.

Асен Василев е посочен като евентуален нов (стар) министър на финансите.

Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд е препоръчан за министър на вътрешните работи в неофициалния вид.

Няколко някогашни и настоящи депутати на ПП-ДБ са номинирани за министерски позиции. Това са Радослав Рибарски (енергетика), Даниел Лорер (иновации), Георги Гвоздейков (транспорт; той беше досегашният началник на закритото държавно сдружение за въздушната здравна помощ), Христо Даскалов (земеделие, някогашен шеф на БАБХ), Андрей Цеков (регионално развитие), Милен Матеев (правосъдие).

Ирена Димитрова, която беше зам.-министър на външните работи, в този момент е препоръчана да оглави Министерство на външните работи.

Експертът по сигурността проф. Тодор Тагарев още веднъж е препоръчан за министър на защитата - година откакто името му беше спрягано за правоприемник на отстранения Стефан Янев.

За началник на Министерството на стопанската система е препоръчан Юлиан Войнов - учител в Стопанската академия в Свищов, който преди години беше народен " ковчежник " на ДСБ.

Във версиите на Нова и bTV има разминаване в имената, посочени като евентуални министри на околната среда и водите - съгласно bTV това ще е някогашният длъжностен министър от 2013 година Юлиан Попов, до момента в който Нова приказва за Владимир Табутов, народен представител от Политическа партия.

Автомобилният състезате Димитър Илиев, който беше началник на Агенцията за безопаност по пътищата в мандата на кабинета " Кирил Петков, е посочен за претендент за министър на спорта.

Списъкът е допълнен от проф. Генка Петрова, претендент за министър на образованието, доктор Христо Хинков, претендент за министър на опазването на здравето, Гергана Кабаиванова, претендент за министър на туризма, Яна Генова, претендент за мнистър на културата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР