Необичайна гореща вълна ще премине през северния щат Аляска, съобщава

...
Необичайна гореща вълна ще премине през северния щат Аляска, съобщава
Коментари Харесай

Незапомнена в историята на Аляска аномалия

Необичайна гореща вълна ще премине през северния щат Аляска, оповестява Ен Би Си. Очаква се в петте дни от 4 до 8 юли да бъдат регистрирани температури, които са близки или надвишават безспорните върхове.

Най-горещо ще е в петък, когато евентуално ще бъде усъвършенстван върхът от 29,5 градуса, измерени на летището в най-големия град Анкъридж.

Рекордът е бил регистриран на 14 юни 1969 година, като прогнозите сочат, че ще бъде усъвършенстван с температура от 30,5 градуса.

"Не е изключено сегашният връх да бъде усъвършенстван три пъти подред в няколкото дни на горещата вълна. Това е меко казано извънредно ", споделя синоптика Брайън Бретшнайдер.

Метеоролозите изясняват, че жегите са провокирани от задържането над Аляска на огромна въздушна маса, която е притискана от близките въздушни маси.
"Тя стартира да тежи повече и потъва надолу. Посоката на това придвижване провокира слънчевото време, тъй като не разрешава образуването на облаци ", изяснява Бретшнайдер.

Рекордните температури идват след извънредно изсъхнал месец юни в Аляска. Освен с неналичието на превалявания, последният месец беше най-горещият юни измерван в миналото в щата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР