Необходимостта от рисково финансиране на пазара, потенциалът за сътрудничество и

...
Необходимостта от рисково финансиране на пазара, потенциалът за сътрудничество и
Коментари Харесай

ББР предложи на фондовете за дялови инвестиции сътрудничество в рисковото финансиране

Необходимостта от рисково финансиране на пазара , капацитетът за съдействие и главните фактори , свързани с вложенията в рисков капитал – това беше разисквано по време на среща сред Българската банка за развиване /ББР/ и с фондовете за дялови вложения у нас.

„ За нас е значимо да рестартираме полемиката с фондовете и да можем да им спомагаме в провокациите, които срещат. Те чакат систематична поддръжка за развиването на бранша и ние желаеме да надградим опциите, които към този момент предлагаме посредством нашия Фонд за финансови вложения “ , съобщи изпълнителният шеф на ББР Иван Церовски , имащ дълготраен опит в региона на дяловите вложения.

Сред основните задания на държавната банка е да основава подобаваща среда за развиване на дребния и междинния бизнес и да поддържа растежа му , като дава разнородни типове финансови принадлежности . Целта й е да отговори на търсенето на ликвиден, капиталов и рисков капитал, необходим на бизнеса през другите етапи от развиването му.

През 2018 година ББР сътвори и Фонд за финансови вложения с капитал от 65 млн. лв. , осигуряващ дялов капитал, управническа експертиза и пазарни знания на дребните и междинните предприятия. Дружеството взе участие в капитала и подкрепя развиването на фирмите „ Колев и Колев “, „ Децибел “, IPS („ Интернешънъл Пауър Съплай “), „ Econic One “, Барин Спортс и Евротръст. През август предходната година Фондът за финансови вложения излезе с триумф от договорката си с мебелната компания „ М2 ПРОМ “. Така бе осъществен първият сполучлив екзит на сдружението , откакто френският колос в оборудването на търговски пространства „ Линдера груп “ закупи 100% от компанията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР