Необходимо е бързо надграждате на френското предложение за РСМ, за

...
Необходимо е бързо надграждате на френското предложение за РСМ, за
Коментари Харесай

Доц. Спас Ташев: Френското предложение трябва да се надгради и да бъде прието

Необходимо е бързо надграждате на френското предложение за РСМ, с цел да бъде предпазен българският народен интерес, след което то да бъде признато. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия историкът от Българска академия на науките доцент Спас Ташев.

Според него, предлагането на френското председателство в огромна степен пази българския интерес, само че няма задоволително гаранции и контролни механизми по осъществяването на уговорките. Според него даже да е изминал мандатът на френското председателство, предлагането е добра основа, върху която може да се стъпи и да се надгради, с цел да реализира своите цели.

Той уточни, че да сме дружно в Европейски Съюз със Северна Македония е обща стратегическа цел за двете страни.

„ Нямаме интерес да сме постоянно скарани “, уточни историкът.

Той акцентира, че връзките ни са влошени заради световни политически фактори – най-много Москва, която посредством Сърбия упражнява въздействие.

„ Ние не намерихме механизъм да разбираем това на нашите сътрудници, те ни възприемат като дългата ръка на Путин на Балканите “, акцентира доцент Ташев.

По думите му, двупосочността в политиката на държавното управление е изиграла неприятна смешка, а френското предложение е показано прекомерно късно пред обществеността, даже при внасянето на документите са импортирани в отрасловата парламентарна комисия Министерство на външните работи е било заобиколено.

Впечатлението на учения е, че е работено зад тила на министерството, а точно в Министерство на външните работи са специалистите по тематиката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР