Необходими продукти: 30 г масло 2 с.л. зехтин 200 г гъби портобело 1

...
Необходими продукти:
30 г масло
2 с.л. зехтин
200 г гъби портобело 1
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Ароматни пилешки бутчета, пълнени с гъби и сирена

Необходими артикули:
30 г масло

2 с.л. зехтин

200 г гъби портобело

1 скилидка чесън

75 г крем сирене или маскарпоне

75 г сирене комте или друго алпийско сирене

шепа листа магданоз

1 ч.л. прясна мащерка

6 цели бутчета

250 мл пилешки бульон

сол и черен пипер

За гарнитура:

пюре от картофи

бланширан зелен боб
Начин на подготвяне:
Загрейте 20 г масло и 1 с.л. зехтин в тиган на сдържан огън. Добавете нарязания на ситно чесън и гъбите - нарязани на фино. Гответе 10 минути, до момента в който течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги настрани да изстинат.

Разбийте крем сиренето или маскарпонето до пухкавост. Към него прибавете другото тънко настъргано сирене. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка. Разбъркайте. Добавете гъбите при сирената и разбъркайте доста добре. Овкусете леко със сол и черен пипер.

Поставете бутчетата с кожата надолу. Напипайте бедрената кост с пръсти. С помощта на изострен нож направете по един прорез от двете страни на костта. Оголете костта и я завъртете в свръзката сред двете елементи на бутчето. Извадете костта като запазите цяло бутчето. Оформилата се дупка напълнете с 1/6 част от сместа с гъби и сирена. Затворете отвора благодарение на коктейлни клечки. Намажете кожата на бутчето със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Направете същото и с останалите бутчета.

Загрейте мощно тиган и разтопете в него останалото масло. Запечатайте пълнените бутчета от двете страни, до златисто. Прехвърлете ги в тавичка за печене и печете в авансово загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. Месото е изцяло изпечено, когато при пронизване с шишче сокът, който потича е транспарантен, без никакви оттенъци на розово.

Извадете изпечените бутчета от тавата. Поставете тавата върху котлон и деглазирайте с пилешкия бульон, като остъргвате всички останки от месото.

Поднесете пълнените пилешки бутчета, поляти със сос Грейви и гарнитура от картофено пюре и бланширан и след това задушен в масло зелен фасул, написа 24kitchen.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР