Необходима е спешна промяна в комуникационната политика на Министерство на

...
Необходима е спешна промяна в комуникационната политика на Министерство на
Коментари Харесай

Липсата на адекватна кампания за ваксините е тежък комуникационен и политически провал

Необходима е незабавна смяна в информационната политика на Министерство на здравеопазването и осъществяване на осведомителната акция за процеса по имунизация против Covid-19, която да се опълчи на незнанието и подправените вести, които в комбиниране с неналичието на политическа воля и схващане за национални цели взимат от ден на ден непрежалими жертви. Това се показва в позиция на Центъра за разбор и спешни връзки (ЦАКК) по отношение на неналичието на осведомителна акция за имунизацията у нас.

България се намира в извънредно тежка епидемиологична обстановка вследствие на продължаващата над година и половина пандемия. Починалите от Covid-19 все още надвишават 20 000 души. Нивата на положителни проби се върнаха на стойности от към 10% на дневна база, а хоспитализациите нарастват стремглаво. Мутациите на вируса засягат от ден на ден младежи и деца.

На този декор равнищата на изцяло имунизирани жители в страната ни стоят на към 22%, най-ниското за Европа и съотносимо единствено към някои разрастващи се страни. За Европа междинното равнище към този момент е към 57%, като в Дания и други страни доближава близо 90%.

Безспорен факт е, че имунизациите са решение. В тяхната разработка са вложени знанията от предходни пандемии, професионализма на доста водещи учени, стотици милиони долари на национални държавни управления, компании и на Европейския съюз. Това бе сторено, поради увереността, че имунизациите са действителният отговор на пандемията, който ще ни даде опция за избавяне на милиони човешки животи, за нормализация на публичния живот, за отваряне на доста затворени бизнеси, избавяне на стопанската система и бюджетите, връщане на чувството за сигурност в съществуването у всички хора.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР