Необходим е откровен разговор за това какво представлява днес ЕС.

...
Необходим е откровен разговор за това какво представлява днес ЕС.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Необходим е откровен разговор за това какво представлява днес ЕС

Необходим е прям диалог за това какво съставлява през днешния ден Европейски Съюз. Нямаме никаква потребност от лакирани думички, от фрази, които са втръснали до болежка на всички европейски жители, в това число на българските жители от 12 години насам, сподели във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

За Европа би трябвало да се приказва намерено и почтено, с всички проблеми. Най-важен е въпросът по какъв начин младежите ще трансформират Европейски Съюз, тъй като еднообразно рисково през днешния ден е мнението на тези, които отхвърлят Европа и на тези, които считат, че няма потребност от смяна.
Нека този път, след 12 години и четвърти европейски избори за България да създадем по този начин, че националните проблеми да минат през призмите на европейските тематики, както и назад - какво е отражението в националната политика на европейските тематики, уточни тя.

Пред публицисти Илияна Йотова разяснява, че ветото на президента за изборния кодекс е било отхвърлено с един " много противен спор " в Народното събрание, без да бъдат взети поради основателните рецензии към измененията, които са били гласувани единствено преди една седмица, и уточни, че на ход е Конституционният съд.

Йотова отхвърли да разяснява тематиката, обвързвана с опрощаването на отговорностите на другите вероизповедания, тъй като поради визитата си в Съединени американски щати няма събрана информация по проблема.
Вицепрезидентът сподели, че е зарадвана от желанието на водещи български експерти в огромни американски корпорации за взаимни бизнес планове с български сътрудници, както и от тяхната подготвеност да бъдат мост и лоби пред управляващите, там където живеят в Съединени американски щати.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие във Великотърновския университет в спор със студенти и възпитаници на тематика " Разбират ли младите езика на Брюксел ", проведен от Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " с поддръжката на Европейския парламент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР