Нено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите.

...
Нено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите.
Коментари Харесай

Нено Димов окончателно излиза от ареста

Нено Димов  Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе дефинитивно излиза от ареста, реши спецапелативният съд през днешния ден. Така някогашният екоминистър се прибира у дома под домакински арест.

Той е упрекнат за водната рецесия в Перник.

Прокуратурата ще стачкува променената мярка на Нено Димов

Novini.bg напомня, че Нено Димов е първият в демократичната история на България настоящ министър, който бе задържан.

През ноември 2019 година стана ясно, че поради сериозно ниските равнища на водата в язовир "Студена ", Перник и покрайнината минават на воден режим. Тогава страната увери жителите на града, че не следва сериозна рецесия, само че в града се стигна даже и до оповестяване на бедствено състояние. Започнаха инспекции и по този начин под обсега на проверяващите попадна цех "Стомана ". Шефът на ВиК - Перник Иван Витанов беше уволнен от поста си, а прокуратурата стартира инспекция в Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие.

На 9 януари 2020 година за разпит бяха привикани някогашният регионален шеф на града Ирена Кръстева, Вяра Церовска, някогашен кмет на Перник и отстраненият Витанов. В същия ден на разпит бе и Нено Димов, за който часове по-късно стана ясно, че е арестуван. Бяха осъществени претърсвания в Министерство на околната среда и водите и в жилището му, от където бяха конфискувани даже документи, свързани с боклука от Италия. Димов пренощува в ареста. Именно оттова на 10.01.2020 година той подава и своята оставка като екоминистър, а министър председателят Бойко Борисов незабавно я одобри.

Час по-късно, същия ден, Нено Димов се снабди и с обвиняване за умишлена занемареност по тази причина, че е давал позволение за използването на водата от язовир "Студена " за промишлени цели на избрани сдружения макар, че е бил неведнъж известявам по тази причина, че равнището на водата доста понижава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР