Немците обаче се страхуват от реакцията на Русия срещу такъв

...
Немците обаче се страхуват от реакцията на Русия срещу такъв
Коментари Харесай

Германски вицеканцлер мисли да отхапе част от Северен поток 2

Немците обаче се опасяват от реакцията на Русия против подобен самоуверен проект за кражба.

Както оповестява списание Der Spiegel, федералното държавно управление обмисля вид, който би могъл да „ разсърди Русия “.

Досега вероятното прекъсване на газовия кран от Русия за Германия беше единствено един от най-ужасните сюжети. Миналата седмица обаче този боязън стартира да придобива чертите на действителност.

Главният газопровод " Северен поток 1 " доставя единствено 40 % от нормалното количество газ за Германия.

Германският вицеканцлер Роберт Хабек просто блика от антируски хрумвания, написа Der Spiegel. Той пръв заприказва за изпращане на оръжие в Украйна - още преди 24 февруари. Когато дейностите му лишават Германия от газ, той замисля... да отнеме газопровода от Газпром с цел да доставя полутечен природен газ

„ Федералното министерство на стопанската система се приготвя за най-лошото. Досега това се показваше във обстоятелството, че шефът на министерството и заместник-канцлер Робърт Хабек вкара второто най-крайно „ равнище на заплаха “ в доставките на газ в Германия в цялата страна. Първото би означавало директна опасност за изключване на всичко, а второто е " защитно ", междинното равнище от трите равнища на заплаха, планувани от федералния проект за изключителни обстановки в енергийните доставки, " написа Der Spiegel.

Германското федерално държавно управление търси разнообразни способи да размени съветския природен газ. Купува полутечен природен газ, където може. Но за по-нататъшното му потребление би трябвало да се регазифицира. И към момента няма терминали за приемане на LNG в Германия. И няма да може да ги построи бързо.

„ Ако доставките на съветски газ останат на толкоз ниско равнище, каквото са в този момент, тогава към този момент ще се сблъскаме с дефицит на газ “, сподели Хабек. Предвижда се стартирането на въглищни електроцентрали, ситуирани в запаса. И на промишлеността се предлага да понижи потреблението на природен газ.

Затова Министерството на стопанската система работи по самоуверен проект.

Федералното държавно управление обмисля да конфискува от притежателя сектора от газопроводната система „ Северен поток 2 “, ситуиран на немска територия. След това се допуска, че този сектор ще бъде национализиран и „ отцепен “ от останалата част от газопровода „ Северен поток 2 “, лежаща на дъното. И едвам тогава, като немска благосъстоятелност, ще се свърже някогашния Северен поток 2 до плаващи LNG терминали с полутечен природен газ от Съединени американски щати и други страни. Ще бъде комфортно да извършите това: тръбите просто водят от морето в дълбините на Германия, те би трябвало единствено да бъдат вдигнати, " - споделя Der Spiegel по-нататък.

Този проект обаче крие избрани опасности. От техническа позиция е допустимо покачване и обособяване на част от газопровода. Но има опасения, че това може да докара до съществени екологични проблеми. Трудностите са свързани и със собствеността на газопровода. Все още не е ясно на кого принадлежи, само че сигурно не и на немското министерство на стопанската система.

Но най-много германците се опасяват от това по какъв начин президентът на Русия и държавният тръст Газпром ще реагират на такава национализация. И какво ще стане, в случай че немските предприятия в Русия бъдат национализирани по същата скица?

Министерството не желае да разяснява тези разсъждения в личните си коридори, само че не опровергава съществуването на хрумвания за национализация. Те просто споделят, че търсят места за нови терминали, „ тъй че въпросът за връзката им със съществуващата инфраструктура е значим за установяване на местоположението “, обобщава Der Spiegel.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР