Некачествено гориво е най-вероятната причина за тежкото кацане на Ан-28

...
Некачествено гориво е най-вероятната причина за тежкото кацане на Ан-28
Коментари Харесай

Некачествено гориво свалило самолета в тайгата

Некачествено гориво е най-вероятната причина за тежкото кацане на Ан-28 в тайгата на Томска област. Машината изчезна през вчерашния ден от радарите. По знамение няма починали, няколко души са ранени и откарани в болница.

Заместник-областният шеф Алена Левко заяви за РИА Новости, че от 12 души, които са откарани с хеликоптери в Томск, двама са приети в болница. Пилотът е изпратен в травматологичното поделение с пострадване на крайници, а момичето, което е било на борда като пасажер, е откарано в отделението по неврохирургия със разтърсване на мозъка. Заместник-губернаторът добави, че и двамата пациенти в този момент са в медицински предпазен режим.

От районното здравно ръководство прецизираха, че измежду пасажерите е било и 13-годишно момче.

Главният доктор на районната болница Михаил Лукашов съобщи, че положението на момичето се прави оценка по-близо до приемливо и скоро ще бъде изписано за амбулаторно лекуване. Мъжът скоро ще се подложи на интервенция, добави той.

По-рано беше обявено, че съгласно REN TV евентуалната причина за повредата на мотора на пътническия аероплан Ан-28 е некачественото гориво. Ако реактивното гориво се съхранява погрешно, влагата от атмосферата навлиза в него. След всяко зареждане на самолета техникът би трябвало да източи утайката от резервоарите и в случай че в него се откри вода в самото дъно, полетът би трябвало да бъде неразрешен. Въпреки това, твърди телевизионният канал, тази процедура постоянно се подценява при дребни самолети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР