Нека сега да ви помогнем, ако сте се сблъскали с

...
Нека сега да ви помогнем, ако сте се сблъскали с
Коментари Харесай

Ако нокътят ви е врастнал в палеца, с тези трикове проблемът ще бъде решен трайно, без хирургическа намеса

Нека в този момент да ви помогнем, в случай че сте се сблъскали с един проблем, когато нокътят на палеца на ваш крайник се е враснал незабелязано в околната кожа. Това може да се окаже задоволително сериозен проблем при поява и на инфектиране на самите пръсти! Тогава сигурно ще ви би трябвало лекарска интервенция!
Причините за поява на врастнал нокът най-често са погрешно изрязване, носене на тесни и остри обувки, хипер напредък на периферната тъкан. Във всички случаи става дума за врастване или забиване на твърдия нокът в плътта, а при някои хора формата на нокътната плочка допуска врастване по рождение.
По принцип, най-често казусът се взема решение с хирургическа намеса, само че са вероятни и консервативни способи.

А може и сами да си помогнете, в случай че врастването на нокътя е в началният етап. Може да го отстраните като първо, омекотите значително както нокътя, по този начин и кожата към него.
ЗА ЦЕЛТА ПОТАПЯТЕ ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО ВРЕМЕ СЪОТВЕТНИЯ КРАК В 5 Л ВОДА С ТЕМПЕРАТУРА НЕ НАДВИШАВАЩА 37 С, В КОЯТО съдебна техническа експертиза ДОБАВИЛИ 3 С.Л. СОДА БИКАРБОНАТ ИЛИ СОЛ (А ПРЕДПОЧИТАНЕ – МОРСКА).
Сега следва да повдигнете деликатно врастналия, към този момент омекнал нокът с пинсети и да поставите под него малко памук, който сте дезинфекцирали авансово с антибактериален разтвор.

Ще улесните процедурата в случай че третираното място сред нокътя и памука напоите или със примес от чесън и пчелен мед мед (смелена скилидка чесън с една лъжица чист мед), или с алое вера. Сменяте памука на всеки 24 часа и по този начин – в продължение на 15 дни. За това време ще израсне естествен нокът, чиито краища ще изпилите навреме. След това си правете постоянно педикюр и проблемите с врастването ще останат зад вас! Така че в случай че се страхувате от хирургическа интервенция, то действайте сами по инструкции метод. Ще съумеете – триумф!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР