Нека се срещнем и работим на живо!“ е призивът на

...
Нека се срещнем и работим на живо!“ е призивът на
Коментари Харесай

Холивудската звезда Гари Стреч предизвиква с актьорски мастърклас

„ Нека се срещнем и работим онлайн! “ е апелът на двете кино звезди. Мастъркласът ще съчетае неповторимия метод и способ на работа на две мощни персони и интернационално одобрени артисти и продуценти като Гари Стреч и Деси Тенекеджиева. Звездата от блокбъстъра „ Александър “ и родната актриса и продуцент, чакат освен експерти, само че и дебютанти. След като Деси кани Гари за една от водещите функции и като Изпълнителен Продуцент на упования им трилър THE WHEELS OF HEAVEN (Колело към Рая), двамата дългогодишни близки другари стават и бизнес сътрудници.

„ За мен беше същинско наслаждение да изберем младите и в действителност впечатляващи артисти Елеонора Иванова и Димитър Николов да изиграят двете основни функции в нашия филм, режисиран от Бен Чарлз Едуардс. Те, дружно с още цяла плеяда фантастични родни артисти, застанаха един до друг до Мики Рурк, Гари Стреч, Джеф Бел, като и аз имах удоволствието да си партнирам с тях. С Гари взехме решение да създадем този наш първи Мастърклас тъкмо в България, с цел да се срещнем с гения и на други наши артисти, измежду които сигурно ще изберем най-малко един, който ще поканим в идващия ни кино план. “ – показа Деси Тенекеджиева. Гари и Деси имат вяра, че макар, че има съществени закони и разнообразни международно приети и одобрени способи за работа, всеки актьор би трябвало да бъде обучаван самостоятелно, с цел да развие собствен личен метод и техника за създаване на облика. Гари Стреч ще съобщи своя богат опит, основан на системата за образование на Джанет Алханти, която среща като млад артист в Лос Анджелис.

Те се сприятеляват и Гари учи при нея повече от двадесет и пет години. Джанет Алханти е една от най-успешните и уважавани преподаватели по актьорско майсторство в историята на киното. Ученичка на именития Санфорд Мaйснер, тя потегля по собствен личен път и леко променя метода му, като през годините нейни правилни възпитаници стават някой от най-големите холивудски звезди като Сидни Поатие, Марлон Брандо, Бенисио дел Торо, Джош Бролин, Салма Хайек, Шон Пен, Наташа Хенстридж и доста други

 
Мастъркласът ще се организира в границите на три поредни уикенда през месец ноември 11, 12, 18, 19, 25 и 26 от 10 ч. до 18 ч. в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “.

Кандидатурата се подава онлайн на www.kambarev.org - формалният уеб страница нa Фондация “Стоян Камбарев ”- сътрудник на продуцента и уредник NOVA film. Пълни Правила и Условията за присъединяване са регламентирани и налични на уеб страницата. Последният период за кандидатстване е 30-ти октомври, като участниците ще бъдат известени на 1-ви Ноември. Задължително изискване е претендентът да владее британски език, най-малко говоримо. Общият брой на утвърдените претенденти е 20 души, а таксата за присъединяване е повече от налична, поради поддръжката на Министерството на Културата.

Фондация „ Стоян Камбарев ” ще покрие таксата освен на  4-ма особено поканени млади артисти, членове на Академия Камбарев, само че и на още двама от определените участници, които имат потребност от финансова поддръжка. От всички участници ще бъде определен един, който ще бъде поканен да взе участие в някой от идните интернационалните кино продукции на Black Sea Film и NOVA Film. Всеки има късмет да бъде видян за бъдещи функции, както и да се запознае с водещия кастинг шеф Мариана Станишева - посетител преподавател на курса. Поканени са всички претенденти над 18 години, които се занимават професионално с кино, спектакъл или някое друго театрално изкуство. „ Ще бъдем любопитни да посрещнем и безспорни дебютанти, защото имаме вяра, че за гения няма възраст и граници и бихме били щастливи да откриваме и развиваме и нови гении от други специалности. Очакваме всички, за които животът и киното са пристрастеност! “ – споделиха Гари и Деси, които персонално ще селектират участниците.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР