Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват важни избори. За това

...
Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват важни избори. За това
Коментари Харесай

Цветанов иска прагматизмът да заглуши популизма

Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват значими избори. За това прикани шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден на националните избраници от новата пленарна сесия.

Той напомни, че през тази година политическият календар включва значими избори като евровота и гласуването за кметове и общински съветници, което подсигурява деен политически спор.

" Много ми се желае да сме прагматици, само че измежду нас има политици които още не схващат, че хората не одобряват обвинително кресливия им звук, тъй като е неоткровен ", упрекна Цветанов опозицията, а по-късно атакува и президента Румен Радев.

" Той препотвърди нежеланието си да работи за хората, защо единство приказва той тогава ", риторично попита Цветанов.

Зам.- шефът на ГЕРБ укори президента за речта му в новогодишната нощ, която била опредена от анализатори и политици като израз на персонални упоритости.

От Европа пък се били чули гласове, че Радев, който би трябвало да е обединител на нацията, успявал само да предизвика разделяне на обществото.

" Бих желал през тази година в Народното събрание да имаме повече общи за нас дела за българите и дано да помним, че България е над всичко ", прикани водачът на ПГ на ГЕРБ.

Според него е ясно занапред и е изцяло разумно, че откакто за над половината от българите ГЕРБ е най - европейската партия у нас, а едвам 11% считат, че Българска социалистическа партия проевропейска, левицата ще одобри евровота единствено като мерене на силите.

За ГЕРБ обаче изборите за евродепутати били освен това и поради това си поставяли за цел да излъчат най-малко шестима представители в Екологичен потенциал.

Според Цветанов пред Европа остават остри провокации, които не могат да бъдат решени от нито една старана поотделно, а единствено с общи старания.

Той се похвали, че по време на ръководството на ГЕРБ стопанската система е отбелязала напредък, а безработицата е намаляла.

" Сега ГЕРБ ръководи 130 общини и желаеме да тръгнем с повече оптимизъм и в тези общини, където нямаме кметове, ще подкрепим хората, които са потвърдили, че са сполучливи, ще се вслушваме и в публичните настроения и ще поддържаме и претенденти издигнати от инициативни комитети ", сподели още той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР