Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата

...
Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата
Коментари Харесай

Пловдивчани се къпят във фонтаните, водата - с цвят на боза

„ Нека жителите не влизат във фонтаните, с цел да остане водата в тях най-малко за седмица чиста! “, приканиха от пловдивското общинско дружество от „ Градини и паркове “. Поводът за този зов са няколко случая от последните дни, когато чиновници персонално са станали очевидци по какъв начин някои пловдивчани измежду бял ден се разхлаждат в най-новите шадравани, построени при реконструкцията на площад „ Житен пазар “.

Всяка заран водата е с цвят на боза, тъй като вечер там си играят и доста деца, които хвърлят пръст, пръчки и разнообразни предмети. Макар поддръжката на обекта към момента да не е предадена публично на „ Градини и паркове “, с цел да се резервира приветливият тип на градинката, се постанова служащи всеки ден да чистят оборудването.

При доста от другите фонтани обстановката е същата, а с наличния личен състав тази всекидневна поддръжка е невъзможна. Сходно е ситуацията и с рекордните като брой над 60 градски чешми. Хората желаят да пият вода от тях в жегите, само че все се намира някой, който нещо да счупи или открадне, установяват от предприятието. Като съответен образец дават чешмата на площад „ Никола Мушанов “ пред регионалната администрация, която тези дни е ремонтирана за десети път от началото на сезона.

От „ Градини и паркове “ категорично показват, че нищо не е гратис. Към всяка социална чешма е инсталиран водомер и изразходваната вода на процедура се заплаща от пловдивските данъкоплатци, за тяхна сметка е и почистването на фонтаните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР