Нека да успокоим родителите, в сравнение с възрастните децата боледуват

...
Нека да успокоим родителите, в сравнение с възрастните децата боледуват
Коментари Харесай

Педиатър: Децата боледуват по-леко, по-добре е да останат вкъщи |

Нека да успокоим родителите, спрямо възрастните децата боледуват по-леко. И при тях главният признаци е температурата, би трябвало да се тестват и да си останат у дома, сподели по БНР педиатърът доктор Калин Лисички, шеф на Клиниката по педиатрия в болница Токуда.

Той не отхвърли, че може да има и по-тежки случаи, само че увери, че те са доста по-малко. В Съединени американски щати съгласно статистиката единствено 0,08% от всички умряли са деца, разяснява педиатърът.

Д-р Лисички посъветва при всички случаи да се посети педиатърът, с цел да се пусна тест.

" Ние не работим с заболели деца с ковид, само че броят в действителност нараства много. Причината е очевидно в английския вид “, каза той и уточни, че по-често боледуват учениците, само че има и случаи на деца на 5-6-годишна възраст.

Той удостовери, че вече са почнали клинични изследвания на " Модерна " върху деца, за основаване на ваксини. По думите му те са разграничени в две възрастови групи - от 12 до 18 години и от 6 до 12 години. В първата група се възнамерява имунизациите да стартират до края на лятото, а при втората - до края на годината. Под 5-годишна възраст не бива да бъдат имунизирани, тъй като по-рядко боледуват и не е етично да се ваксинират ", разясни още доктор Лисички.

По думите му със стягането на ограниченията би трябвало да се откри баланс сред физическото и психическото здраве при децата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР