Нека бъдем внимателни на пътя и да пазим Софийското землище

...
Нека бъдем внимателни на пътя и да пазим Софийското землище
Коментари Харесай

Карлос Контрера пред СОС: Нека бъдем внимателни на пътя и да пазим Софийското землище от пожари

" Нека бъдем деликатни на пътя и да пазим Софийското землище от пожари ", с този апел се обърна общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера на днешната сесия на Столичния общински съвет.

„ Нека не превишаваме скоростта при ръководство на МПС, да не си разрешаваме рискови и неправилни маневри. Заострям вниманието и към един от огромните проблеми - употребяването на мобилни и смарт устройства, до момента в който се кара. Това води до разпръскване на водачите и е една от честите аргументи за лишаване на преимущество, в това число на пешеходци на пешеходни пътеки. Отправям този апел към жителите, тъй като колкото по-внимателни сме на пътя, толкоз по-малък е рискът от пътни катастрофи “, употребява трибуната на СОС Контрера, с цел да обостри публичното внимание.

Той засегна и тематиката с горските пожари, които за жалост към този момент обгърнаха и доста елементи на България.

„ За страдание горските пожари са камшик, от който всяка година нашата страна страда. За страдание Витоша също е страдала от горски пожари, най-страшният, който персонално аз си припомням - на Бистришко бранище в резервата. Затова и приканвам всички да бъдем деликатни и дисциплинирани, когато сме в планината. Много постоянно на правилото „ на мен няма да ми се случи “ ставаме причина за пожари, които унищожават огромни горски масиви, а от време на време и вековни дървета и гори “, даде образци още общинарят от Вътрешна македонска революционна организация.

И се обърна към всички столичани:

„ Ако всеки от нас в своето всекидневие направи най-малко малко изпитание и по двете тематики - считам, че можем да предотвратим доста беди! “

Ето и цялостния текст на декларацията:

Уважаема госпожо кмет,

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми общински съветници,

От името на „ Патриоти за София “ употребявам актуалната политическа декларация, с цел да насочва няколко апела към всички нас, към всички жители.

Първият е обвързван с пътната сигурност. Намираме се в летен сезон, за жалост имаме дни и седмици с рискови температури, които усилват риска от произшествия на пътя. Независимо от всичко моят апел е към всички участници в пътното придвижване да бъдат деликатни! Децата от дълго време са по улици, градинки, паркове, детски площадки, по тази причина изключително в летния сезон дано всички бъдем деликатни, изключително при прекосяване през кварталите, около паркове, градинки, детски и спортни площадки. Нека не превишаваме скоростта при ръководство на МПС, да не си разрешаваме рискови и неправилни маневри. Заострям вниманието и към един от огромните проблеми - употребяването на мобилни и смарт устройства, до момента в който се кара. Това води до разпръскване на водачите и е една от честите аргументи за лишаване на преимущество, в това число на пешеходци на пешеходни пътеки. Отправям този апел към жителите, тъй като колкото по-внимателни сме на пътя, толкоз по-малък е рискът от пътни катастрофи.

Вторият апел е обвързван с заплахата от пожари. Всички виждаме високите температури, изсъхналите треви и шубраци. Особено в планините рискът от пожари нараства с всеки ден изсъхнало и горещо време. Лятото е сезон, в който доста столичани и посетители на града посещават планината Витоша, в това число през делничните дни. Нека да пазим планината от пожари, да не позволяване едно наше деяние, едно недовиждане или от заплеснатост да станем причина за произшествия. Периодът е подобен, че от време на време горски пожар може да възникне от един незагасен въглен или от хвърлен фас в тревите около пътеките. Нека да бъдем деликатни и да пазим и планината, и гората.

За страдание горските пожари са камшик, от който всяка година нашата страна страда. За страдание Витоша също е страдала от горски пожари, най-страшният, който персонално аз си припомням - на Бистришко бранище в резервата. Затова и приканвам всички да бъде деликатни, дисциплинирани, когато сме в планината. Много постоянно на правилото „ на мен няма да ми се случи “ ставаме причина за пожари, които унищожават огромни горски масиви, а от време на време и вековни дървета и гори.

Ако всеки от нас в своето всекидневие направи най-малко малко изпитание и по двете тематики - считам, че можем да предотвратим доста беди!

Благодаря за вниманието!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР