Нежните през пролетта слънчеви лъчи вече безжалостно жулят кожата ни

...
Нежните през пролетта слънчеви лъчи вече безжалостно жулят кожата ни
Коментари Харесай

Слънцезащитни масла от природата

Нежните напролет слънчеви лъчи към този момент безжалостно жулят кожата ни с всички произлизащи от това последствия – зачервяване, ускорено стареене, даже злокачествено увреждане на клетките. С други думи – извънредно време е да включим в приложимост слънцезащитната козметика. Но от ден на ден дами избират натуралните средства вместо продукцията на козметичните колоси. Ето какви другите възможности ни предлага природата:

Наситени масла със предпазен фактор от 2 до 5
Като предписание маслата, извлечени от ядки на тропически дървета имат естествена слънцезащита. Такива са кокосовото, какаовото и маслото от карите. И трите на стайна температура са в твърдо положение, поради високото наличие на наситени мастни киселини. Гъстотата им дава още едно преимущество – не попиват изцяло, не се изпаряват, а основават предпазен пласт върху кожата. Лесно се разтапят при допиране като се изключи какаовото (едва при 34 градуса), което се нуждае от по-енергично разтриване върху кожата. Въпреки това не се отхвърляйте от използването му, тъй като придава извънредно хубав тен. За улеснение можете да го смесите на водна баня с друго масло за по-лесно нанасяне.

Масла-антиоксиданти
Щетите, които UV лъчите нанасят върху кожата значително се дължат на обстоятелството, че точно те са главните „ производители ” на свободни радикали, които нападат имунната система, повреждат клетките и нарушават синтеза на колаген. Затова естествените артикули, които съдържат мощни антиоксиданти могат да понижат нездравословното влияние на слънчевите лъчи.

Сусамовото масло е богато на веществото сесомолин, което освен му придава по-голяма продължителност, само че и обезврежда свободните радикали. Затова нанесено на кожата, преди излизане на открито понижава изгарящото влияние на слънчевите лъчи с 30%. За страдание студено пресованото сусамово масло има прекомерно напрапчива миризма и не може да се употребява независимо, а единствено в примес с други масла.

Маслото от гроздови семки едни от най-силните естествени антиоксиданти – антоцианите, които сполучливо пазят кожата от свободните радикали. Маслото няма аромат и е извънредно леко, което го прави уместно даже за нанасяне върху лицето.

Растителни масла с висока слънцезащита
Досега изследванията демонстрират, че единствено едно-единствено естествено масло може почтено да си съперничи с дерматологичните слънцезащитни артикули. Това е маслото от малинови семки. Т, че SPF факторът му се колебае сред 28 и 50. Подходящо е за сензитивна кожа (включително и детска) и има противовъзпалителни свойства. Най-удачният вид е да прибавите малко количество от маслото към овлажняващ крем за лице или тяло. Основният му минус е, че към този момент се намира мъчно на българския пазар.

Масло за здравословен и хубав тен
100 мл. кокосово масло „ екстра върджин ” (от магазин за здравословни храни) – има лек слънцезащитен фактор, придава необикновен мирис и разтапяща се консистенция на слънце.
30 гр. какаово масло – форсира придобиването на шоколадов тен.
20 мл. сусамово масл - за отбрана от свободните радикали.
Шишенце с съдържимост 150 мл.

В тенджера с топла вода (около 50-60 градуса) сложете стъклен съд, в които да разтопите какаовото и кокосовото масло. Когато станат изцяло течни прибавете и сусамовото. Разбъркайте добре и изсипете маслото в чистото и подсушено шише. Използвайте преди плаж или разходки на открито.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР