Нежеланието на избягалите от войната украински бежанци да бъдат развозвани

...
Нежеланието на избягалите от войната украински бежанци да бъдат развозвани
Коментари Харесай

ДАБ се изнервиха: Държавата хаби човешки и финансов ресурс за бежанците

Нежеланието на избягалите от войната украински бежанци да бъдат развозвани из страната с влакове, очевидно ядоса на Държавната организация за бежанците. Новата председателка Марияна Тошева упрекна украинци, че поради тях страната „ хаби “ запас.

„ При направените анкети измежду 45 хиляди души, 80% обявиха, че ще имат потребност от заслон. Това бих го сравнила с подправен сигнал до телефон 112. Държавата хаби човешки и финансов запас “, съобщи Тошева.

Тя се закани, че най-сетне, в случай че се наложи, украинските бежанци ще бъдат настанени в центъра за мигранти в Елхово.

„ Може да се окаже, че бежанския център в Елхово - това е едно контейнерно населено място, което може да побере до 1700 индивида, може да е един нужен запас. Ако се наложи по разнообразни аргументи най-много прищявки на украинците, могат да бъдат настанени там. Добре, заповядайте там настаняваме всички мигранти! Какъв е казусът да бъдете настанени, дали си от Украйна или си от Афганистан ”, възмути се ръководителят на ДАБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР