Неизвестни опожариха дома и машините на арендатор в трънското село

...
Неизвестни опожариха дома и машините на арендатор в трънското село
Коментари Харесай

Неизвестни опожариха дома и машините на арендатор, решен е да напусне страната

Неизвестни опожариха дома и машините на арендатор в трънското село Неделково. Пострадали при нападението няма.
Пожарът гълтам изцяло оборудвана работилница, от към 150 квадрата, както и осем работещи аграрни машини. Цялата техника е залята самостоятелно със запалителна течност и подпалена.

По същото време пожар обгръща и къщата на притежателя на техниката, който по това време е на море. Няколко часа по-късно земеделецът се прибира, с цел да види вредите.

„ Виждам Чернобил, за мен това е Чернобил. Нищо, нито може да се употребява, всичко би трябвало да се изрине”, сподели по БТВ Александър Величков, аграрни производител.

Записи от видеокамери демонстрират по какъв начин 2 часа преди огънят да лумне, незнайни обикалят дома на земеделеца. „ Обсипвано е с всякакви коктейли, всичките машини, поотделно. Палежът е станал по едно и също време на всичките машини, което значи, че е имало хора тук. Всички машини са паркирани на разстояние една от друга. Не е желано да ни сплашат, просто е желано да ни приключат”, съобщи Александър Величков.

Мъжът добавя, че има съмнения кой е поръчителят на палежа. Но отхвърля да ги разкрие. Свързва офанзивата против себе си с опит за рекет, който пресякъл преди години. Тогава негов бус бил откраднат.

„ Поискаха ни откуп от 4 000 лева Свързах се с полицията, маркирахме парите, предадохме част от парите, изкараха буса на ярко, взехме си буса, само че арестуваха причинителите, съобщи Александър Величков и добави, че при ареста Александър чува опасност: „ Един ден ще те запалим”.

Пострадалият земеделец споделя, че няма неуредени връзки с никого. Не има вяра следствието да докара до поръчителя и обмисля да се откаже от бизнеса си и да напусне страната. Седмица след палежа арестувани няма. Прокуратура и полиция отхвърлят публична информация, с претекста, че следствието е в начален стадий.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР