Неизвестни хакери, наричащи себе си The Shadown Brokers, хакнаха Equation

...
Неизвестни хакери, наричащи себе си The Shadown Brokers, хакнаха Equation
Коментари Харесай

Кой хакна NSA?

Неизвестни хакери, наричащи себе си The Shadown Brokers, хакнаха Equation Group, група за кибер офанзиви, обвързвана с Националната Агенция за Сигурност на Съединени американски щати (NSA). “Брокерите ” качиха онлайн огромен брой от частни профилирани принадлежности за кибер офанзива като зловредни кодове, къстъм експлойти и доста други.

Хакерите желаят 1 милион Биткойни (568 милиона долара) на аукцион с цел да разпространят “най-добрите ” кибер оръжия и забавни файлове на групата за кибер офанзиви.

Equation Group е известна като неофициална част от NSA и в отчет, оповестен от компанията за електронна сигурност Касперски Лаб през 2015 година е разказана като “заплаха която надминава всичко познато до момента като трудност и изисканост на техниките за офанзива, която е дейна повече от две десетилетия. ”

Equation Group бе обвързвана с печално известните офанзиви Regin и Stuxnet, за които се твърди, че са били поръчани от американското държавно управление, макар че публично връзката не бе потвърдена.

Източник: Hacker News

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР