Неизвестен купувач в САЩ закупи един от най-големите призрачни градове

...
Неизвестен купувач в САЩ закупи един от най-големите призрачни градове
Коментари Харесай

Мистериозен купувач купи призрачен град за 22 млн. долара СНИМКИ

Неизвестен покупател в Съединени американски щати закупи един от най-големите призрачни градове Ийгъл Маунтин. Със своите редици от пансионирани къщи, изравнени планински скатове и бетонни руини, мястото притегля режисьори от цялостен ​​Холивуд. 

Именно в такава злокобна конюнктура в този момент се намира Ийгъл Маунтин, тогавашно оживено място в окръг Ривърсайд, Калифорния.

Любимото място за холивудски режисьори, които желаят да обогатят филмите си, беше купено на 17 април от скришен покупател за 22,6 милиона $, пише Daily Star. Изданието отбелязва, че към момента не е известно с каква цел е добит този град.

В продължение на четири десетилетия след края на Втората международна война Ийгъл Маунтин беше преуспяващ град с стоманени мини, извличащ милиони тонове руда от хълмовете си. Градът имал към 4000 поданици, формирани от служащи на Kaiser Steel и техните фамилии.
 Призрачен град, Орлова планина, зарязан град, изоставени къщи, разрушени къщи, руини, снимачна площадка, филми, Градът имал към 4000 поданици, формирани от служащи на Kaiser Steel и техните фамилии. Снимка: Daily Star
Въпреки това през 1983 година мината е затворена за непрекъснато заради спад в производството на стомана, а с това и жителите са изгонени.

Отбелязва се, че районното главно учебно заведение " Орлова планина " към момента съществува и в него има към две дузини възпитаници от детска градина до осми клас.

След поредност от проекти, които не се реализираха, в това число превръщането на земята в център за преработване, огромна част от града остана безплодна.
 Призрачен град, Орлова планина, зарязан град, изоставени къщи, разрушени къщи, руини, снимачна площадка, филми, Жителите са изселени през 1983 година Снимка: Daily Star
Зловещата пустота е известно място за снимане на холивудски режисьори, в това число трилъра Tenet на Кристофър Нолан и класиката на Роб Райнър от 80-те години Stand By Me.

Мистериозният покупател Ecology Mountain Holdings е закупил парцела, съгласно документ на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати. Мотивите му остават строго защитавана загадка.

Режисьорите бяха гневни, че обичаното им място към този момент няма да се употребява за холивудски блокбъстъри.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР