Неизправности по АМ Струма“ - това е установила експертиза, която

...
Неизправности по АМ Струма“ - това е установила експертиза, която
Коментари Харесай

Експертиза: Неизправностите по АМ „Струма“ са довели до трагедията с македонския автобус

Неизправности по Автомагистрала „ Струма “ - това е открила експертиза, която през днешния ден ще бъде импортирана в съда в Перник. Припомням ви, че през ноември 2021 година 46 туристи от Северна Македония починаха при злополуката.
Машината пламна като факла след удар в мантинелата, а част от околните на жертвите подадоха искове към страната. Именно по това дело е и назначената експертиза.
Експертизата открива два типа пороци, които съществуват в сектора. Вещо лице направи оглед 3 км преди мястото на случая и откри нарушавания по инфраструктурата. Първо, АПИ е позволила да съществуват такива нарушавания още с построяването на процесния сектор. Второ, АПИ е позволила да се компрометират избрани детайли от инфраструктурата, което е в директна причинствено следствена връзка с случая “, съобщи юристът на част от потърпевшите Николай Димитров.
Той изясни, че така наречен „ котешки очи “ по мантинелата в 3 км сектор преди случая или те липсват, или са с шест пъти по-малка светлоотразителни. Николай Димитров добави и за неналичието на знаци на мястото на случая.
„ Не отхвърляме, има виновност и водача, само че той не е имал ориентировка къде се намира на пътното компактно. Това е сектор палач, до момента в който някой не влезе в пандиза, тези неща няма да престанат “, добави юристът.
Tой съобщи, че ще желаят солидарно наказание на АПИ и представителя на македонския осигурител за България. Исковите молби ще бъдат входирани в Софийски градски съд от наследници и потърпевши при злополуката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР