Неизпълнението на бюджета на Столична община за тази година е

...
Неизпълнението на бюджета на Столична община за тази година е
Коментари Харесай

Иван Таков: Неизпълнението на бюджета на СО от 460 милиона лева е много притеснително

Неизпълнението на бюджета на Столична община за тази година е 23% или 460 милиона лв., което е доста притеснително. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на разискването на Доклада на столичния кмет Йорданка Фандъкова по отношение на приемане на Годишен доклад за касовото осъществяване на бюджета на Столична община към 31 декември 2021 година на съвещанието на Постоянната комисия по финанси и бюджет в СОС през днешния ден.

" Сериозното несъблюдение е главно в частта неданъчни доходи, сподели Иван Таков, който е заместител ръководител на Комисията. - И това е голямото терзание, тъй като неданъчните доходи са директна функционалност от работата на администрацията в Столична община. Данъчните са се справили добре в събирането на отговорностите и това се дължи главно на една законодателна смяна. Имам поради член 169, алинея 3А от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Иначе казано - в случай че дължите налог за жилището, не можете да си платите налога на автомобила ".

Иван Таков добави, че осъществяването на финансовата стратегия е едвам 46%, което е рекордно невисок резултат. " Изключително обезпокоени сме и недоволни от неизпълнението на бюджета, добави той. - Тук, в действителност, даже няма какво да приказваме за осъществяване, тъй като това си е напряко несъблюдение на бюджета. А следващата година ще разясняваме сходни обстоятелства, защото същите неточности бяха позволени и с Бюджет 2022. И още веднъж ще търсим аргументите, а ръководещите в Столична община, които го гласоподаваха, за следващ път няма да дадат пояснение на какво се дължи голямото несъблюдение на финансовата стратегия. Както и в този момент не са дали в отчета. Тези " справедливи аргументи ", които са посочени, а точно, че имало закъснение в осъществяването на планове поради процедури и обжалвания, към този момент няма по какъв начин да ги приемем съществено. Те не работят. Защото години наред ръководещите употребяват това опрощение. Как пък за цялото това време не се научиха да плануват тези рискове?! Фактът е един и е безспорен - 300 милиона лв. от средствата в финансовата стратегия за 2021 година са останали неусвоени ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР