Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща Негово

...
Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща Негово
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна посланика на САЩ Кенет Мертен

Негово Светейшество българският патриарх Неофит одобри през днешния ден на среща Негово Превъзходителство Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати у нас, оповестиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в постройката на Софийската света митрополия.

Посланик Мертен изрази своята признателност да се срещне с Негово Светейшество.

„ Посолството е предан сътрудник на всички разнообразни вероизповедания в българското общество. Високо оценяваме опцията да обсъдим с главата на Българската православна черква по какъв начин можем да работим дружно в интерес на всички българи и да насърчаваме всеобщото ценене на свободата на религиите и вярванията на всички жители “, е декларирал американския дипломат.

По време на срещата бе разисквана задачата на Българската православна черква в сливане на българския народ, както и служението ѝ оттатък Океана в лицето на митрополията на Съединени американски щати, Канада и Австралия.

В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела на дипломат Мертен сполучлив мандат и ползотворна активност у нас. Той от своя страна изрази готовността си да работи в поддръжка на всички положителни начинания и за бъдещи диалози. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР