Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи

...
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи
Коментари Харесай

Патриарх Неофит посреща 73-и рожден ден, зове за дарения за медицинска апаратура

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще означи своя 73-ти рожден ден през днешния ден в Троянския манастир, където е подстриган за духовник.

В Троянската света обител ще бъде отслужена света божествена литургия и признателен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни черква.

На връх рождения ден на светейшия патриарх той ще получи и званието " Почетен жител на Троян ". Освен това по време на визитата му в манастира " Успение Богородично " ще бъде осветено и ремонтираното Антимово крило. Именно в тази обител Неофит приема монашеството през 1975 година.

Патриарх Неофит приканва всички, които желаят да изразят почитание към него, да насочат вниманието си като вземат присъединяване в дарителската акция за набиране на средствата за закупуването на уред ROTEM SIGMA за ІІ-ра САГБАЛ „ Шейново ", който е витално нужен за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки затруднения.

Средствата могат да бъдат превеждани на сметка:

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ

България, София 1000, ул. „ Цар Калоян " 7

БАНКОВА СМЕТКА:

СИБАНК ЕАД

IBAN: BG95BUIB98885000036301

BIC: BUIBBGSF

В началото на юни Клиниката по детска анестезиология на УМБАЛСМ " Н.И. Пирогов " получи подаяние от Софийска св. Митрополия – апаратът " Rotem Sygma ", който е от последно потомство апарати за премерване на цялостната хемостаза с всичките съставни елементи на коагулацията и клетките на кръвта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР