Негово Превъзходителство Йорам Елрон, посланик на Израел в България, беше

...
Негово Превъзходителство Йорам Елрон, посланик на Израел в България, беше
Коментари Харесай

Посланикът на Израел посети реставрираната синагога във Видин

Негово Превъзходителство Йорам Елрон, дипломат на Израел в България, беше през днешния ден на посещаване във Видин по покана на кмета доктор Цветан Ценков и посети реновираната постройка на синагогата. Дипломатът бе придружаван от госпожа Наама Леви, заместник-ръководител на задачата, и Николай Гълъбов, ръководител на Федерацията на ционистите в България. На брифинг пред медиите израелският първи посланик съобщи:  

„ Искам да поздравя кмета на Видин и общината, тъй като са създали нещо извънредно с възобновяването на Синагогата. Бях тук преди три години и тогава доктор Ценков даде обещание, че преди да свърши мандатът ми като дипломат на Израел, ще видя към този момент реновираната Синагога. И той си съблюдава думата. Това най-вероятно е последната ми публична активност като дипломат, която ще извърша в България. И виждам символика в този факт. Впечатлен съм, че е непокътната достоверността при реставрацията. Няма никакво подозрение, че ще стане туристическа атракция за евреите по целия свят, изключително за тези от Израел. И Видин ще бъде едно привилегировано място на картата на туризма “.  

Кметът на града разяснява обсъжданите с дипломат Елрон тематики, измежду които съществена е била развиването на туризма в региона. 

Проектът „ Реставрация и акомодация на Синагога - Видин в туристически обект „ Културен център „ Жул Паскин “ се реализира с финансовата поддръжка на оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Официалното разкриване на Културния център ще се състои на 4 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР