Негово превъзходителство Щефан Горда, посланик на Молдова в България и

...
Негово превъзходителство Щефан Горда, посланик на Молдова в България и
Коментари Харесай

Високо отличие за инженер Веселин Чипев

Негово превъзходителство Щефан Горда, дипломат на Молдова в България и брачната половинка му Лидия Горда, проведоха на 20 септември празничен коктейл по случай 26 години от независимостта на републиката в столичния хотел "Маринела ". Сред гостите бяха вицепрезидентът Илиана Йотова, инж. Веселин Чипев, почетен консул на Молдова, представители на съвсем всички дипломатически задачи у нас и на бизнес средите.

На тържественото събитие инж. Чипев получи диплом първа степен на държавното управление на Молдова, с който е награден от молдовския министър ръководител Павел Филип. Признанието е за голямата поддръжка, оказана от почетния консул след естествените бедствия сполетели Молдова през април тази година, както и за упоритата му работа за подсилване на дипломатическите, другарските и бизнес връзки сред двете страни. Отличието бе връчено и във връзка 25 години от установяването на дипломатическите връзки сред България и Молдова.

Инженер Веселин Чипев, който е и ръководител на Българо-Молдовската комерсиално промишлена камара, е прочут с напъните си за обезпечаване на стипендии от Пловдивския университет за бесарабски българи, посочили отличен триумф. Инициативата се реализира с поддръжката на община Пловдив. Той дава също по този начин опция за стаж на младите експерти в личните си и други български компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР