Негласно е прието да не се поставят под въпрос теми,

...
Негласно е прието да не се поставят под въпрос теми,
Коментари Харесай

Георги Вулджев: Негласно е прието да не се поставят под въпрос теми като въвеждането на еврото

" Негласно е признато да не се слагат под въпрос тематики, свързани с евроинтеграцията на България, каквато е , без значение каква е политическата ориентировка на ръководещите ". Това сподели пред БНР икономистът Георги Вулджев от ЕКИП и добави:

" Мейнстрийм политиците могат да се упрекват в корупция и че крадат, само че тези проблеми не се слагат под подозрение . Това е притеснително, тъй като доста от най-големите корупционни проблеми изхождат от някои процеси на евроинтеграция в България ".

Икономистът акцентира, че в контракта за присъединение на България в Европейски Съюз няма съответни периоди, в които страната ни би трябвало да вкара единната европейска валута :

" Според самия контракт на Европейски Съюз - по кое време една страна ще одобри еврото е обект на вътрешно нейно решение. Тя би трябвало да реши за себе си по кое време нейната стопанска система е подготвена и по кое време счита, че самата еврозона е подготвена. Въпрос на преценка е дали въпросната страна от Европейски Съюз счита, че може да извлече някаква изгода от еврозоната в този съответен миг. Не инцидентно тази уговорка на контракта няма съответни периоди, тъй като доста страни не са съгласни да има толкоз прецизно условие наложително да си сменят валутата, тъй като това значи едно голямо прекачване на суверенитет , което доста страни не желаят да вършат ".  

Интервюто на Петър Волгин с Георги Вулджев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР