Нееднократно и президентът, и сегашният премиер заявиха, че диверсификацията е

...
Нееднократно и президентът, и сегашният премиер заявиха, че диверсификацията е
Коментари Харесай

МЕ: Не блокираме новата газова връзка с Гърция

Нееднократно и президентът, и сегашният министър председател обявиха, че диверсификацията е главен приоритет за енергийната тактика на Република България. Това се споделя в позиция на Министерството на енергетиката, публикувана до медиите.
Прочетете още
„ В тази връзка изрично заявяваме, че новото управление на Министерство на енергетиката освен не блокира новата газова връзка с Гърция, а в противен случай - влага всички запаси за бързото премахване на многото дефекти и забележки, които получихме в завещание. За последните денонощия целият развой е на ръчно управление”, изясняват още от МЕ.

В отговор на оповестена вест, от Енергийното министерство декларират изрично, че енергийният министър Росен Христов по никакъв метод не е отменял назначенията в „ Ай Си Джи Би “ АД.

„ Няма нито заповед, нито протоколно решение за прекъсване на вписването. Отказът за него е от Агенцията по вписванията и е стимулиран с наставления, които би трябвало да се изпълнят. Сред тях са неизпълнени административни условия и изчезнали наложителни документи като решение на националните регулаторни органи за утвърждение на взетите решения. Предписанията включват и премахване на фрапиращи правописни неточности в изписването на името на новия член на УС на сдружението. Подчертаваме, че цялата документи по двата опита за регистриране е направена и импортирана на 29.07.2022 година – 1 ден преди крайния период и 3 дни преди встъпването на служебното правителство”, гласи позицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР