Недостигът на шофьори във Великобритания доведе до големи опашки по

...
Недостигът на шофьори във Великобритания доведе до големи опашки по
Коментари Харесай

Големи опашки по бензиностанциите във Великобритания заради недостига на шофьори

Недостигът на водачи във Англия докара до огромни опашки по бензиностанциите, заради опасения, че ще бъде наранено снабдяването с горива. 

Британското държавно управление ще оповести в неделя детайлностите от проект, който планува издаване на краткотрайни визи за наемане на служащи от чужбина за решение на рецесията. 

Огромни опашки се извиват пред бензиностанциите. Това от своя страна затруднява извънредно доста придвижването по пътищата, тъй като опашките блокират основни кръстовища. 

Някои вериги бензиностанции постановиха предел върху зареждането. Има и изцяло затворени бензиностанции. 

След късна среща нощес държавното управление разгласи, че ще промени имиграционните правила, тъй че да се улесни наемането на водачи от чужбина. 

Мярката ще бъде единствено краткотрайна за избран интервал и ще има таван на допусканите в страната чужденци. Някои медии спекулират, че ще бъдат издадени към 5 000 краткотрайни визи. 

По данни на Асоциацията на тежкотоварните превозвачи обаче в страната има дефицит от 100 000 водачи, което визира доста браншове, само че най-тежко - хранително-вкусовата индустрия. 

Брекзит и пандемията от ковид се показват като съществени фактори за неналичието на работна ръка. От държавното управление обявиха, че няма дефицит на гориво в рафинериите и приканиха хората да не се поддават на суматоха. Правителството мъчно взе решението за визите, тъй като това е точно срещу неговата нова имиграционна политика да не се разчита на евтина работна мощ от чужбина и да се образоват локални фрагменти. 

Правителството може да изпадне в още по-трудно състояние с този казус, тъй като и други затруднени браншове могат да изискат по-специално отношение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР