Недостигът на чипове засегна почти всички индустрии по целия свят(снимка:

...
Недостигът на чипове засегна почти всички индустрии по целия свят(снимка:
Коментари Харесай

Китайски гигант се заема с производството на чипове


Недостигът на чипове засегна съвсем всички промишлености по целия свят
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският софтуерен колос Tencent Holdings има дълготраен проект за създаване на чипове и надлежно капиталов план, разгласи ръководителят на фирмената група за облачни и смарт решения Танг Даошенг по време на „ Срещата на върха за цифровите екосистеми ” в Ухан.

Още в средата на годината стана ясно, че компанията има известни проекти в тази посока, отбелязва. Тогава измежду новите разгласи за работа в Tencent се появиха многочислени предложения за набиране на инженери за планиране и тестване на чипове.
още по тематиката
Компанията влага и във компания за AI чипове на име Enflame, която прави полупроводникови съставни елементи за обработка на огромни размери данни за образование на системи. Чиповете са проектирани за центрове за данни.

С новите си проекти Tencent се обрисува като следващият огромен азиатски състезател, който желае да създава свои чипове на фона на световната рецесия в бранша. визира съвсем всички промишлености и към този момент по целия свят се усеща неналичието на разнообразни артикули, които разчитат на вградена електроника – от коли до смарт-звънци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР