Недекларирани 23 500 евро в дамска чанта на българска гражданка

...
Недекларирани 23 500 евро в дамска чанта на българска гражданка
Коментари Харесай

Бургаски митничари спипаха недекларирани 23 500 евро в дамска чанта 

Недекларирани 23 500 евро в дамска чанта на българска гражданка откриха митническите чиновници на ГКПП „Лесово“, при инспекция на напускащ страната лек автомобил.

Колата e пристигнала на митническия пункт на 7 декември 2018 година, в нощните часове. Жената, която пътувала в лекия автомобил дружно с други задгранични лица, не заявила нищо пред митническите чиновници. При последвалата инспекция, митническите инспектори разкрили в дамската й чанта недекларирани 23 500 евро, в банкноти с разнообразни купюри – от 10 до 500 евро. Недекларираната валута с левова равноценност 45 962 лева е конфискувана. Срещу българската гражданка с букви М.Х. и адресна регистрация в област Сливен е формиран акт за нарушаване на Валутния закон.

Само в границите на 10 дни, митническите чиновник на Министерство на правосъдието Лесово иззеха недекларирана валута с левова равноценност за близо 350 000 лева, като 155 000 недекларирани евро бяха открити неотдавна у трима пасажери, пътуващи също с лек автомобил.

Контрабандно пренасяна валута в евро, щатски долари, швейцарски франка, турски лири и други с левова равноценност над 1, 972 млн. лева е конфискувана от Митница Бургас за интервала от началото на януари от края на месец ноември тази година. Валутата предстои на лишаване в интерес на страната, след привършване на формираните административнонаказателни и наказателни производства по случаите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР