Недекларирани 2000 броя медицински маски откриха митническите служители на Митнически

...
Недекларирани 2000 броя медицински маски откриха митническите служители на Митнически
Коментари Харесай

Митничари от Малко Търново откриха контрабандни медицински маски

 Недекларирани 2000 броя медицински маски откриха митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново, при инспекция на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Колата, марка " Ауди “ с румънска регистрация, е пристигнала на митническия пункт на входящо трасе от Турция на 26.02.2020 година късно вечерта. Шофьорът и неговият сателит, румънски жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват в багажното поделение на автомобила, укрити под персонални движимости, 40 кутии съдържащи по 50 броя медицински маски, във фабрични опаковки с надписи на турски език.

Установено е, че медицинските маски са благосъстоятелност на водача на автомобила-румънски жител с адресна регистрация в град Констанца. Впоследствие той е  признал, че ги е закупил от Турция, вероятно с комерсиална цел.

Контрабандните общо 2000 броя медицински маски са конфискувани. Срещу румънския жител с букви А.С. е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР