Недекларирана валута на стойност 1 649 636 лева откриха митничари

...
Недекларирана валута на стойност 1 649 636 лева откриха митничари
Коментари Харесай

Откриха рекордна сума валута в бус на границата, била скрита на различни места

Недекларирана валута на стойност 1 649 636 лв. откриха митничари в Бургас, оповестяват от Агенция “Митници”. Сумата е най-голямата за тази година, открита в едно транспортно средство. Миналата година бяха открити над 1,9 млн. лева в два камиона в един ден.

Случаят е от 9 май. На Министерство на правосъдието “Капитан Андреево” идва товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина след ремонт на плафона, намиращ се в средата на тавана, в естествена празнина, завършена сред декоративната кора и металната структура, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта, съдържащи евро банкноти и норвежки крони с друг номинал.

Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса. Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равноценност 1 649 636 лв..

Като обвинявем е притеглен лидерът на транспортното средство, с букви А.Ш. Той е на 36 години с двойно поданство - българско и турско.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР