Не зная защо е акцията на прокуратурата в президентството. Аз

...
Не зная защо е акцията на прокуратурата в президентството. Аз
Коментари Харесай

Каракачанов: Не зная защо е акцията на прокуратурата в президентството

Не зная за какво е акцията на прокуратурата в президентството. Аз не употребявам кола и водач от НСО. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС.
Каракачанов напомни, че когато се гледали законите за службите целият пакет, тяхната парламентарна група дали своят вот по Закона за военното разузнаване, за ДАР, само че не подкрепили Закона за НСО. Той напомни, че в предишния мандат на Народното събрание е бил зам.-председател на Народно събрание, в този момент е вицепремиер в държавно управление. “Аз не употребявам НСО “, съобщи той. Според него решението „ някои персони в изпълнителната власт “ да се охраняват от Министерство на вътрешните работи, е вярно.
По-рано през днешния ден стана ясно, че водачът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов предлага само ръководителят на Националната работа за защита (НСО) да дефинира кои лица и обекти да бъдат охранявани. Симеонов акцентира, че предлагането до седмица към този момент ще има формата на законодателна самодейност, която е разисквана и е получила поддръжката на съдружния сътрудник ГЕРБ. „ За да няма престараване и прикриване зад груповата отговорност “, аргументира предлагането Симеонов. Към сегашния миг решението се взема от специфична комисия, в която с изключение на шефът на НСО, влизат и представители на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
“Съответните служби, които се занимават с тематиката " Сигурност ", в това число на жителите, могат да показват предложение за който и да било, излагайки причините за какво съответното лице би трябвало да бъде охранявано, само че решнията би трябвало да се вземат от шефа на самата НСО, защото той реализира самите ограничения по защитата “, сподели още Каракачанов.
Президентът по Закон назначава и освобождава шефа на Службата. „ Така че в края на краищата той ще има и директния надзор върху неговата активност “, уточни вицепремиерът.
На въпрос по отношение на прокуратурата, която прави акция в президентството, Каракачанов разяснява: " Нека да чуем какви са аргументите, с цел да влезе прокуратурата в президенството, дано да разберем защо става дума ".
„ Аз мога да ви кажа едно: По линия на президетството - когато те са се интересували от нещо, което се случва в Министерството на защитата, постоянно сме получавали документално питане, и съгласно пълномощията, които имаме и пълномощията по Закона за защитата и въоръжените сили, сме отговаряли също в писмен тип. Така че аз не мога да ви кажа защо става дума “, съобщи Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР