Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън

...
Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън
Коментари Харесай

Може ли държавата да срине хотелът който, стърчи грозно на плажа още от 2001 година?!

Не знам за какво тези, които къмпингуват, считат, че са отвън закона и не би трябвало да бъдат проверявани. Това разяснява в студиото на „ Тази заран ” министърът на туризма Николина Ангелкова. „ И това лято ще има инспекции, не считам, че едни хора би трябвало да имат права над други хора. Тези хора, които къмпингуват „ свободно ” по плажовете, не желаят да има регулация ”, съобщи тя по bTV.

Според нея точно поради „ група хора на прекомерно крайни позиции” работна група не е съумяла да създаде облекчени регулации за основаването на къмпинги у нас.
По тематиката с „ Корал”, където природозащитници се притесняват, че частен вложител ще заграби плажа и прилежащата му територия, тя уточни, че е нужно правенето на общ организационен проект, само че „ когато се започва такава процедура се поставя каруцата пред коня, стартират едни разногласия, на които не им е мястото на този етап”.
Снимката на хотел, стърчащ посред пясъка на Южното Черноморие, обиколи обществените мрежи преди дни. Обектът обаче съществува от години. И управляващите не могат да създадат нищо, с цел да го отстранен.


„ Държавата е реагирала, това се е случило през 2001 година Има доста безумия от приватизацията”, уточни Ангелкова. По думите й хотелът е „ саниран” от правосъдно решение.
„ Той е частна благосъстоятелност. По Конституция частната благосъстоятелност е неприкосновена”, съобщи министърът.

Припомняме, че този хотел на брега на Слънчев бряг провокира остро неодобрение в обществените мрежи. На мястото на хотела е имало ресторант от времето на соца, през 2001 година е приватизиран, както съвсем всичко в Слънчев бряг, а 2005 година на мястото на ресторанта е издигната 6-етажна постройка. Две години по-късно Дирекцията за Национален строителен надзор издава заповед за премахването му поради разположението на плажната линия. Върховният административен съд се произнася, че жалбата е неоснователна.
През тази година влиза в действие и Законът за Черноморското крайбрежие. Но правосъдните инстанции анулират тази заповед.
Освен хотел „ Оазис” още два хотела са били с такива заповеди, които също са били анулирани.
В края на февруари бурното море изяде плажните линии на Несебър и Слънчев бряг. Тогава бяха залети приземните елементи на хотели, само че в " Оазис " всичко е тъкмо.
В годините на приватизацията убитият през 2007 година ръководител на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков е приватизирал и закупил този ресторант, по-късно той е продаден на друга компания, която построява и хотел „ Оазис”.
На 9 май 2007 година Янков е прострелян смъртоносно на обществено място в Бургас.

Сега Върховна административна прокуратура се е самосезирала след ревизия на министър Ангелкова и е почнала инспекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР