Не знам откъде Радев вади тези заключения. Със сигурност нито

...
Не знам откъде Радев вади тези заключения. Със сигурност нито
Коментари Харесай

Денков скръцна със зъби, проговори за военната помощ за Украйна: Г-н Радев да даде обяснение!

Не знам от кое място Радев вади тези изводи. Със сигурност нито изпълнителнта власт, нито законодателната власт би трябвало да излизат отвън пълномощията си. Задължение е на третата власт да обезпечи доверие в това, което прави “, разяснява в Пампорово министър председателят Николай Денков.
По думите му събитията от последните месеци са изсветлили доста процеси, които са нарушили това доверие.
„ Нека членовете на Висшия правосъден съвет да се замислят дали сега работят за възобновяване на доверието или не престават от същото, което не би помогнало. Висш съдебен съвет би трябвало да избере най-качествените хора във връзка с експертиза и морални качества. Всяка политическа партия, в това число и президентът, имат право да изразят тяхното мнение “, добави Денков.
Според него решенията се взимат във Висш съдебен съвет. Относно даването на оръжие на Украйна, министър председателят разяснява, че има решение на Народното събрание.
„ Виждам несъгласие – от една страна участваме със снаряди, от друга не участваме. Нека президентът да изясни това несъгласие. Трябва да има поредност и да се извършват решенията на Народното събрание “, добави Денков.
Относно номинациите за български еврокомисар министър председателят акцентира, че е отправил обръщение към двете парламентарни групи, които поддържат държавното управление, да излъчат техни представители, България може да изпрати 2 номинации, изчаквам една номинация от ГЕРБ-СДС и една номинация от ПП-ДБ, предава Блиц.
„ Не сме подготвени с номинациите за регионални шефове, тече развой на разискване по какъв начин да се изберат, аз не одобрявам квотния принцип. Смятам, че той е неверен. Търсим консенсусни лица, доколкото е допустимо “, сподели още Николай Денков.
Премиерът взе участие във конгрес на Националното съдружие на общините.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР