Не знам дали е температурата на политическите страсти се влияе

...
Не знам дали е температурата на политическите страсти се влияе
Коментари Харесай

Томислав Дончев определи температурата на политическите страсти по празниците

Не знам дали е температурата на политическите пристрастености се въздейства от празничния цикъл, само че е обикновено поради топлите, светли, християнски празници да приказваме за примирение. Колкото до високата температура, тя се галванизира взаимно, не идва единствено от едно място. Това сподели пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев, съгласно който изпращаме „ година на остри политически пристрастености “. " В политиката би трябвало да има да има страсти, би трябвало да има възприятие. Това не е чиновническа работа. Само по себе си, това не трябва да ни тормози. По-притеснителното е, когато се поддържа политически репертоар, който е всъщност деконструктивен и лишава опцията да се вземат сложни, от време на време непопулярни решения. Дългият режим на вложение в сходни пристрастености прави невероятно вземането на рационални решения, което би би трябвало да е задачата на политическия развой Репертоарът на левицата още от изборите е основан доста постоянно на безусловно популистки настроения. Атакуват се е примерно безусловно всички режими или принадлежности на ръководството. Направихме по този начин, че значително целия инструментариум, примерно, за ръководство на обществения запас - социална поръчка, концесия - да звучи постоянно, по формулировка, като нещо неприятно. Аз желая да попитам снимани репертоара на левицата още от изборите. Нормално е да има и подозрения, и съмнения, а евентуално и случаи на корист с тези режими, само че по какъв начин се ръководи без да имаме публични поръчки и без да се вършат, да вземем за пример, концесии ", сподели той.

Дончев дефинира мораториума върху реимбурсирането на новаторските медикаменти като „ опит да се направи промяна и да се лимитират злоупотребите в опазването на здравето “, който обаче не е бил добре пояснен:

" За да вземаш верни решения в политиката, с изключение на техническото изпитваме на нещата, би трябвало във всеки един миг да се убедим че притежаваш нужното доверие. Когато се получи рецесия на обществото мнение, когато обществото мнение е уверено, че по този метод се лимитират правата на болните, не остава доста избор! "

На въпрос какъв брой оферти на опозицията е приело ръководещото болшинство, Дончев съобщи:

" Бих приел добра концепция, която не произлиза от кръговете на ръководещите, стига да е добра. Причината, примерно, да не бъдат признати предложенията, свързани с по този начин наречения различен бюджет (на БСП) е не тъй като той е препоръчан от опозицията, а тъй като предложенията не са положителни! От аритметична позиция са погрешни, неверни, а някои от тях – рискови. Редно е опозицията непрестанно да подлага на критика, да предлага различни оферти, единствено че това, което ме безпокои, е, че предложенията не са положителни! "

" Българската войска и въоръжени сили ще се модернизират и това би трябвало да се случи по най-прозрачния метод ", съобщи Дончев, съгласно когато разногласията са естествени когато се приказва за разноски от порядъка на милиарди. Той назова „ синтетичен скандал “ добилия известност през есента „ Кум-гейт “, в който беше забъркано името на съпартиеца му Делян Добрев.

Да се вършат графики и да се основават несъществуващи или комични връзки е доста близо до хибридната война.

По мотив различен скандал от есента – „ Суджукгейт “ - той добави:

" Не може да очаквате, когато имаш няколко хиляди души актив - общински съветници, кметове, народни представители по този начин нататък - държанието на всеки от тях да е безусловно неукоримо и следвайки най-висши морални стандарти. Разликата сред нас и другите е, че когато има сходно укоримо държание, се вземат ограничения. "

Според Дончев, не трябва да чакаме че новият антикорупционен орган ще се оправи с явлението корупция за няколко месеца:

" Така да бъдем откровени във връзка с по този начин наречения антикорупционен закон сме в режим на свръх упования, което единствено по себе си е рисково. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР