Не заплашвайте с Голямата инжекции и Лошия чичо доктор Много

...
Не заплашвайте с Голямата инжекции и Лошия чичо доктор Много
Коментари Харесай

Детето и първото му посещение при зъболекаря - II

Не заплашвайте с Голямата инжекции и Лошия чичо лекар
Много родители употребяват заканите като главен или съпътстващ бързо настоящ образователен способ. И даже след време те да не помнят какво са споделили, страшните думи се запечатват в съзнанието на детето и се наслагват с времето. Затова, когато разбере, че се постанова да посети лекаря, всички тези страхове излизат нескрито. Не заплашвайте с неща или хора, с които детето рано или късно ще се срещне действително. Това основава предварителни отрицателни настройки, които се овладяват мъчно, когато пристигна моментът на срещата.

Приказки, песнички и рисунки
Подготовката за срещата със зъболекаря може да стартира от у дома с четене на книжки с приказки или стихчета за зъбчетата, четката и пастата за зъби, добрините, които вършат лекарите и така нататък Такива са да вземем за пример „ На ти, Вранке, кокалче, дай ми желязно зъбче ”, „ Чук и Пук ”, „ Ох, Зъбчо ”, „ Горската аптека ” и други Пейте дружно и песнички за зъбките. Тези форми работят мотивиращо на детската душeвност. В учебните заведения и читалищата постоянно се провеждат и състезания за рисунки на тематика джука хигиена. Поощрявайте детето да взе участие в тях. На листа то ще изрази своите усеща, както страховете си, в случай че има такива. Визуализирането и конкретизирането им пък ще помогне да се преборите с тях по-лесно.

Първото посещаване може да е единствено опознавателно
Посетете стоматологичния кабинет единствено с цел да разгледате, с цел да види, че няма нищо ужасно. Важно е да ограничите контакта на детето с изплашени пациенти от чакалнята или такива, които биха могли да основат отрицателни страсти у него с думи. Обяснете на детето в подобаваща форма какво може да чака от идното лекуване. Времето за първо посещаване при стоматолога е строго самостоятелно и е съобразено със спецификите на поникващите зъбчета, проблеми с формата и посоката им и всевъзможни лични особености на устната празнина. Първото посещаване при детския ортодонт е добре да се организира, когато малчуганът навърши годинка и половина. Ако първите визити са единствено профилактични, детето няма да ги асоциира с болежка. Новите предмети и хора, с които се среща даже са му забавни и занимателни.

Контролирайте персоналните си отрицателни страсти
Ако вие самите имате боязън от зъболекари, несъмнено мъчно ще съумеете да говорите с нужното успокоение по тематиката. Опитайте се да бъдете спокойни. Ако вие самите не сте били авансово готови при първото си посещаване при зъболекаря и не сте били позитивно стимулирани, в този момент е времето да поправите тази неточност, като не позволите същото да се случи и с детето ви.Продължава: Детето и първото му посещаване при зъболекаря
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР