Не яхваме протести, а реагираме на ситуацията. Това, че правителството

...
Не яхваме протести, а реагираме на ситуацията. Това, че правителството
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Не яхваме протести, а реагираме на ситуацията

Не яхваме митинги, а реагираме на обстановката. Това, че държавното управление не си е научило урока от 2013 година и повтаря същите неточности, е негов проблем, не наш. Това разяснява в предаването „ Тази заран “ по bTV депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика Таско Ерменков.

Живеем в демократична страна и всеки има право да стачкува. Вчера на по този начин обявения митинг, проведен от Корнелия Нинова и група народни представители от Българска социалистическа партия, видяхме, че те бяха наедно с протестиращите по брой, разяснява депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Вместо да се извинят на пенсионерите, които бяха докарали от провинцията, че едно време им направиха пенсиите 1 $ и им ограбиха спестяванията с банкрутите на банките, те взеха решение най-малко да ги закарат до София, да видят Министерския съвет, съобщи той.

Не е съществено това, което се приказва сега, мисля, че българското общество доста добре вижда защо става въпрос. Тези, които се бяхме събрали през вчерашния ден, бяхме към 2000 души. Ние не яхаме никакви талази, а като част от народа сме част от вълната, сподели Ерменков.

Според Иванов на митинга е имало 300 души, някои от тях не са знаели даже против какво стачкуват.

За продажбата на активите на ЧЕЗ у нас Ерменков разяснява, че „ с всеки ден лъсват от ден на ден лъжи “. Той уточни заложените 5 млн. евро банкови гаранции, „ към които е цялата драма по какъв начин да не бъдат изгубени “, както и че държавното управление „ се забърква от ден на ден и повече “ с всяко изказване. „ Последният скандал, който за мен е неразбираем, е госпожа Гинка Върбакова с какви пълномощни е в Чехия, с цел да договаря от името на страната “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия. Според него службите би трябвало да изяснят от кое място са тези 5 млн., откакто бизнесът на Върбакова генерира най-много 15 млн. доходи.

Иванов отговори, че договорката е сред частни компании и собственичката на „ Инерком “ договаря от позицията на спечелил търга. Той упрекна ръководството на Българска социалистическа партия за арбитражното дело, което ЧЕЗ води против България, като уточни, че е поради решение на държавното управление по времето на Пламен Орешарски.

„ Дайте да не задълбаваме тематиката арбитраж – прикани Ерменков. – Когато върви един арбитраж, всяко изявление от публични лица може да бъде употребявано в изгода или срещу една от страните “. Според него проблемите обаче са още от 2004 година

Иванов упрекна Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия, че търсят напрежение по всевъзможни тематики за да се саботира българското европредседателство и да се неглижира присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз. „ Всеки един скандал се употребява, с цел да се дискредитира българската страна в сполучливите му политики “, сподели той.

„ Ние не нагнетяваме напрежение, ние единствено отразяваме това, което се случва в страната “, повтори Ерменков. „ Не ние родихме Гинка Върбакова и не ние сме тези, които непрекъснато сътворяваме интернационалните кавги, и не в наше държавно управление има вицепремиер, който атакува евродепутати, който през вчерашния ден атакува патриарха на Русия с непристойни думи “, сподели той.

Ерменков разяснява и изтеглянето на предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба като „ триумф на българския народ и на цялата прогресивна общност, наречена тъмни сили, триумф на Православната черква, на мюсюлманското изповедание, на католическата църва, на академичната общественост “.

Ние се вслушахме в хората, които са ни избрали. Може би в действителност имаше потребност от по-задълбочен спор, сподели Иванов. Според него Българска социалистическа партия са си сменили позицията по Конвенцията само в търсене на напрежение.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР