Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство,

...
Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство,
Коментари Харесай

Гешев: Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство

Не имам вяра да съм пленник за сформиране на бъдещо държавно управление, тъй като няма учредения за моето премахване и мисля, че това се видя в процедурата, която беше извънредно занимателна във Висшия правосъден съвет. Явно е, че това няма по какъв начин да стане, и тъй като единствената процедура, която би могла да се реализира, не е в сходство със закона, а тази, която е в сходство със закона, е Велико национално заседание и промени в Конституцията. Това сподели пред публицисти в Поморие Главният прокурор Иван Гешев. 

" Дали съм пленник за сформиране на държавно управление - в случай че това е правилно, би било смешно и тъжно. Смешно на първи прочит, заради повода, че хора и политици, които приказват за правосъдна промяна, за господство на закона, за права на индивида и защо ли още не, очевидно нарушават същите тези правила. Защото правилото за разделяне на управляващите надали може да се съвмести с това персонално - тъй като не харесваш или по някакви други, уповавам се нелегитимни аргументи, искаш да отстраниш ръководителя на Върховен касационен съд, Върховен административен съд или основен прокурор ", добави Гешев.

Той уточни, че това е тъжно, тъй като демонстрира липса на държавност, и заради простатата причина, че на всеки български жител главните проблеми сега са войната, инфлацията, миграционният напън, обстановката с престъпността, ще има ли отопление през зимата.

" Самият факт, че някой би повдигнал този въпрос, значи, че има някакви други цели, които не са ползите на българските жители. За страдание би означавало, че ползите на българските жители са разменна монета, пазарене за решение на персонални, политически или някакви други ползи ", разяснява още Иван Гешев.

Главният прокурор и неговите заместници Даниела Машева и Борислав Сарафов участваха в българо-баварски семинар за прокурори, съдии и проверяващи чиновници от ДАНС и Министерство на вътрешните работи на тематика „ Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари ". Организатор е Фондация „ Ханс Зайдел “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР