Не водният режим е причината двата блока и детската градина

...
Не водният режим е причината двата блока и детската градина
Коментари Харесай

Експерт, РЗИ-Перник: Пробите на водата са добри с изключението в кв. Проучване

Не водният режим е повода двата блока и детската градина в квартал " Проучване " да останат без вода, а съществуване на болест поради с ешерихия коли тръбопровод.

Втори ден жителите на няколко блока в квартала са без вода. Експерти взимат и проби. Подмяната на водопровода, който не е сменян от 30 години, е в ход. Четирима души са в болница, откакто има подозрения, че са консумирали негодната за пиянство вода.
Явор Чаушев, шеф на Дирекция " Обществено здраве " към РЗИ-Перник: Проби са взети от пет пункта в квартала след постъпване на сигнал от поданици на 23 декември. Всички проби са положителни - водата е годна за пиянство, като се изключи тези, които доставят блок 12 и 13, както и детската градина.
Водата им е с нарушени цвят и аромат и в нея има бактерията ешерихия коли по отношение на зародила повреда, добави специалистът.
Явор Чаушев: Текат дейности за премахване на повредата. Връчено е наставление на шефа на ВиК сдружението за взимане на незабавни ограничения и прекъсване на водата до премахване на казуса.
Бактерия може да попадне във водата по друг метод, разяснява Чаушев и добави, че на въпроса би трябвало да отговорят от ВиК сдружението.

Заразените хора са признати в болница със признаци на изнемощялост, гадене, повръщане.
Явор Чаушев: Оказа се, че повредата е много сериозна. Щом се в профил повредата, ще бъдем известени незабавно, с цел да се вземат проби.
От сдружението дават обещание повредата да бъде отстранена в най-кратки периоди, а резултатите от пробите излизат за 1 ден, сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР